Voeding Clematis

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 25/06/2003 - 14:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Voeding Clematis

Vorig jaar heb ik 2 "waldrebe - dr. Ruppel" geplant.
één daarvan doet het dit jaar NIET GOED,terwijl de andere mooi staat. Dit jaar heb ik er 2 "wanda's -primrosé (bosrank) bijgezet en één "montana - Rubens". Ze staan tegen een Garagemuur (westen).
Vóór het planten heb ik ( omdat die ene het slecht deed) even de grond eronder bekeken.....ALLEMAAL blauwe klei en geel zand.
Ik heb, op aanraden, de grond eruit gehaald (70cm.diep) en zakken tuinaarde 1/3, tuincompost 1/3 en potgrond 1/3 eronder verwerkt.

Kan iemand mij nu vertellen hoe ik de bemesting het best uitvoer ? Zijn er misschien nog tips die ik in acht kan nemen ?

wo, 25/06/2003 - 15:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Persoonlijk haat ik deze planten en met mij nog tien andere mensen. Ze bloeien niet, ze groeien niet, ze doen niks, laat ze uit mijn tuin vertrekken.

met vriendelijke groet,

M. Boekhout

wo, 25/06/2003 - 22:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Clematissen moeten in het voorjaar ( Maart) gemest worden. Welke mest of er gebruikt wordt dat ligt aan de tuinier zelf. Veel tuiniers zweren bij koemest(korrels ) , ook kan er kunstmest of osmocote gebruikt worden. De planten bij de kwekers worden meestal met osmocote gemest. De tweede keer dat er gemest moet worden is na de bloei als de vruchten eruit geknipt zijn met twee stengeldelen. In elk geval nu mesten . De mest moet 10 cm. van de stengel die uit de grond komt gestrooid worden Er is nog een geringe kans dat de Clematisinfo-icon "Dr. Ruppel "eind Juli begin Augustus gaan bloeien. Clematis "Wada"s Primrose is ook een vroege bloeier. Hiervoor geld hetzelfde .
Een Clematis montana hoort elk vijf jaar i gesnoeid te worden . Ik heb het zelf een keer gedaan bij een montana maar dat is me niet goed bevallen omdat tegen de tijd dat de plant weer mooi bloeide er weer gesnoeid moest worden en dan begint het weer van voren af aan elk jaaar wat meer bloemen. Als een montana te groot wordt kan de plant gesnoeid worden maar dat moet direct na de bloei. Een montana bloeit op het hout dat het jaar ervoor gegroeit is. Snoei je te laat dan krijg je dus geen bloei. Zorg wel dat de planten voldoende water krijgen . Succes!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag