Aan texeltje...

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 14/04/2006 - 17:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Aan texeltje...

Ik las iets over dat je een 'cycas revoluta' wil, in neem aan voor in de tuin, want als kuipplant is deze wel geschikt, en dat zal je neem ik aan wel weten of hebben gelezen?
In de tuin kan deze ook wel, maar dan die vervelende wintermaanden, ik heb het geprobeerd zonder resultaat helaas, bij continu nachten van -5 werd ie langzaam geel van kleur en later werd het blad bruin, hoppa weg mooi exemplaar van ruim 50 euro toen.
Hij kon nog wel uitlopen vanuit het hart, maar dat is in ons klimaat geen haalbare kaart, dan moet het heet zijn, in de tropen vormt deze plant niet altijd een nieuwe krans, dus laat staan hier in ons klimaat...
Ik zeg niet dat het niet kan, maar de cycas revolutaverdraagt onze winters niet, het is al snel te koud met het vele vocht erbij.
Ze zouden -10 moeten kunnen verdragen, maar dat is echt het minimum, in droge toestand.
Als kuipplant is deze zeer geschikt, geen probleem.

Ik weet het, je ziet bij tuincentra erg mooie exemplaren, ik heb er een als kamerplant, dat gaat dan wel goed.

vr, 14/04/2006 - 17:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo texeltje heb je foto'svan je tuin, want als ik alles zo lees, dan heb je erg veel planten, en je wil er steeds meer.
We lijken op elkaar, ik heb een pracht van een phoenix can. gekocht voor 23 euro, de vorige is deze winter weer dood gegaan in de kuip(eigen schuld, laten staan buiten).
Nu maar weer een nieuwe gekocht dus, maar wel naar binnen komende winter.

Gr. Edward uit Almere, ook winderig en fris in de Flevopolder...

vr, 14/04/2006 - 17:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Edward,

T is hier wel winderig maar heb net heerlijk in mijn rotanstoel buiten in het zonnetje gezeten......wat een verademing. Voor de tuinfoto's ik heb nog geen recente (zie mijn berichtje bij kennis maken van rekel) die vroeg nl precies hetzelfde haha, heb beloofd dat ik zodra ik foto's heb ze op dit forum zet. IK heb wel aardig wat verzameld ja (zie ook dat bericht daar heb ik al wat opgesomt)
maar sinds ik op dit forum lees over de cycassen hebik wel zoiets van Wauw ook wel leuk voor mijn verzameling. Geld ook nog voor de Brahea en de Yuccainfo-icon Rostrata. Ik ben vooral veel aan het kweken op het moment, heb heel veel soorten als klein ielepielig plantje staan surf dagelijks de hele wereld over op zoek naar bijzondere dingen.....krijg nu nog vanalles uit Florida en Engeland, oa gembers en Alocasia soorten. En mijn nieuwste aanwinst, de
bromelia puya venusta begint flink op te komen. Dus tja ik heb heel veel (Veeeel te veel) maar ja t is gewoon zo leuk...een veel gezondere verslaving dan roken of drinken (alhoewel een borrel ...of twee sla ik ook niet af haha) enigste waar het niet gezond voor is is je portomonee.
groetjes

vr, 14/04/2006 - 20:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wat ik al vertelde net een phoenix can. gekocht, weer bezig in mijn tuin, nu ff. een break, lees je bericht net dus.

Tja je portemonee, ik weet het...

Maar ja wat wil je liever een mooie phoenix in een mooie kuip in je tuin of een conifeer soort? Doe mij die eerste maar...

Gr. Edward

vr, 14/04/2006 - 21:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,

Ja ik ga absoluut voor de palm....maar ja van een conifeer koop je er gelijk tien tegenover 1 palm (en dan nog niet eens een grote)
maar ik ben het met je eens, die uitstraling van de palm (en andere exoten) dat is machtig mooi. Voor een groter exemplaar moet ik echt sparen, dat schud ik niet zomaar uit mijn mouw, maar ik waardeer het dan ook heel erg als ik hem dan eindelijk heb.

Wat de cycas betreft...mijn moeder heeft een hele grote en die heeft ze al uit de kamer verbannen omdat ie te groot wordt, hoop stiekum dat ze hem aan mij geeft..........haha maar es een balletje opgooien.

Onderwerp gesloten