aanschaf Trachycarpus Wagnerianus of Fortunei?

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 18/06/2006 - 23:16
smolly79

aanschaf Trachycarpus Wagnerianus of Fortunei?

Hallo, na onze roebellini laten wij ons niet uit het veld slaan en denken erover om een Trachycarpus Wagnerianus aan te schaffen. Aangezien wij met onze roebellini toch enigzins verkeerd zijn geinformeerd, graag jullie deskundige mening. Is de Trachycarpus Wagnerianus net zo sterk als de Fortunei of wat is het verschil tussen deze twee palmen?

Waar moeten we allemaal op letten?
Deze palm willen wij namelijk wel in de volle grond kunnen zetten. Dus kan hij volle zon (ook middagzon aan) en vorst aan?
Wellicht dat je beide soorten wel in zou moeten pakken bij vorst maar dat is geen probleem.

Ook las ik elders op het forum dat we gerust naar een stammaat van 40 cm kunnen kijken, aangezien dit een relatief snel groeiende palm is, klopt dit ook?

Alvast bedankt voor al jullie tips!

zo, 18/06/2006 - 23:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,

Er zit volgens mij wel een aardig prijsverschil in deze beiden... de wagnerianus is duurder......qua vorstbestendigheid weet ik het niet maar wagnerianus heeft stuggere bladeren en is beter bestand tegen harde wind...deze soort groeit ook compacter op en is dus ook mooi voor een kleine tuin......Ik heb ze beiden....in de volle zon... daar hebben ze beiden geen problemen mee.
tja en wat is snel.......als je een palm in de volle grond zet kan het zijn dat je het eerste jaar zowieso geen groei hebt omdat hij zijn energie in de wortels stopt.........maar hij is zeker sneller dan een heleboel andere palmsoorten
Het zijn absolute plaatjes van palmen.

ma, 19/06/2006 - 00:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Momenteel even niet ingelogd, maar hebben jullie nog een goed adres om een Trachycarpus wagnerianus aan te schaffen tegen een redelijke prijs? Het liefst ergens in omgeving (Noord) Brabant

Bedankt smolly 79

ma, 19/06/2006 - 00:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

bij el tropical in grobenddonk.
heeft nog een wagnerianus staan met stam van 1 meter en kleinere met stam van 10 cm
gr Frans

ma, 19/06/2006 - 04:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo,

mijn wagnerianus van 3 jaar oud (erg jong dus) kan nu al prima tegen 15 graden vorst in de volle grond. Ik denk dus dat (zowieso de jongere) wagnerianussen inderdaad vergelijkbaar zijn met de gewone trachycarpus fortunei palmen. Een oudere versie van +/- 6 jaar oud heb ik dit jaar hierdoor ook in de volle grond gezet. Het is zowieso een erg mooie palm, net iets aparter als de gewone fortunei.

groeten Michiel.

ma, 19/06/2006 - 13:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi
Kijk ook even in de samenwerkingsbladen onder nr 1 staat ook de wagnerianus bij.
De wagnerianus groeit zeker zo snel als de fortunei, en is net zo winterhard.
De laatste winter heb ik de palmen beschermd tegen de sneeuw, of dit echt nodig is weet ik eerlijk gezegd ook niet, een ding is zeker de speer is op deze manier droog gebleven, en de palm groeit als geen andere.
Dus ik denk dat ik ze dze winter opnieuw onder de tent zet, het is me goed bevallen en het is maar een uurtje werk.
Groeten
Hans

aanschaf Trachycarpus Wagnerianus of Fortunei?
ma, 19/06/2006 - 23:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Iedereen heel erg bedankt voor de tips en Hans je palm is echt een plaatje, super!

Onderwerp gesloten