Ananas stekken

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 03/11/2006 - 15:45
exoticer

Ananas stekken

Ik heb 10 dagen geleden een ananaskruin in water gezet en na een week in aarde.
IK heb eens gekeken als er al een blad aankomt maar ik zag dat het een beetje aan het schimmelen is.
Ik had een mooie frisse kruin en de middelste bladeren zaten mooi vast. Er zit nog altijd evenveel groen aan de bladeren als een week gelden. Zal mijn ananas nog kunnen groeien?

Ananas stekken
vr, 03/11/2006 - 19:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

In water was niet zo'n goed idee. Vandaar die schimmelvorming. Beter voortaan meteen in de stekgrond. Op een lichte plek met een paar dagen een plastic zak erover.

za, 04/11/2006 - 10:28
david d

wanneer je een ananas koopt, kijken of het hart van de kroon er niet is uitgesneden .
is dit niet het geval, neem de anans vast in de ene hand en de kroon in de ander en draaien, zodat er geen vruchtvlees aanwezig is die rotting veroorzaakt.
verwijder 1/2 tot 3/4 van de bladeren waarna je de aanwezige wortels al zal zien.
plaats de kroon in een glas water die je om de 2 dagen ververst en na 1 tot 2 weken zal je de wortels zien groeien ,na 3 tot 4 weken oppotten en na 2 jaar heb je een plant van1,5 meter doorsnee die je eventueel in bloei kan trekken.

za, 04/11/2006 - 12:44
saw

hallo ik heb nu zo'n 10 ananasplanten staan je moet een ananas uitkiezen met een mooie kruin je snij de kruin af juist boven het vruchtvlees dan neem je een kleine pot met potgrond en je duwt de kruin er goed vast in. je plant zal er uit gaan zien alsof ie dood gaat maar da is normaal. na 2 tot3 maanden komen er maar wortels aan dan mag je hem in een grotere pot planten. ik heb al uit alle kruinen mooie planten gehad en ook vruchten er aan gahad. veel succes

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag