Bananenboom gaat kapot

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 17/01/2007 - 11:21
rekel

Bananenboom gaat kapot

Hoi ik heb ongeveer n maandje geleden een bananenboompje gekocht, maar sinds deze in huis staat zie ik hem langzaam maar zeker kapot gaan.
Sinds dat hij hier staat is hij al bezig met een nieuw blad en deze is ondertussen nog steeds niet open gaan staan.
Terwijl de plant bezig is met dit blad zijn er al zo'n 4 bladeren afgerot en de 5e is ook al helemaal bruin aan het worden.
De plant staat recht voor het raam, gem. temp. 15-20 graden en krijgt voldoende water.
Weten jullie wat er aan de hand kan zijn?

Bananenboom gaat kapot
wo, 17/01/2007 - 11:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ga eens goed zoeken of je Spint kunt ontdekken, gebruik bij voorkeur een loepje. Vooral ook aan de onderzijde van de bladeren. Na bestrijding zal de plant snel opknappen.

Ruud

wo, 17/01/2007 - 11:56
MiB

Ben het met voorgaande schrijver eens... ennn ik denk dat je je banaan ook te veel water geeft. Want als ik het goed zie staat er onderin op de schotel water.

Bij mij staan de Ensete Glaucum, Ensete Maurelli, Musa Velutina en de Musa Balbisiana in de serre daar is het ook tussen de 15 en 20 graden. Ze groeien langzaam door maar de potten staan droog. Ik geef ze eens per week een beetje water, meer niet. En dan staat er zeker geen water onder op de schotel. Mijn bananen staan er nu nog perfect bij. Ook geen slappe, te lange bladeren enzo.

Gr. Miranda

ps als je spint ontdekt, vergeet dan niet om de behandeling over 2 weken te herhalen en check de planten in de omgeving ook. Vooral Roebellinii heeft makkelijk spint.

wo, 17/01/2007 - 12:42
Frankko123

Ik heb dit ook en 2 kennissen van me ook. Dit probleem is al eerder besproken en volgens mij heeft het met de luchtvochtigheid te maken. In de zomer doen de bananen het prima in huis maar in de winter met de verwarming aan minder. Ik denk dat dit door de droge lucht komt. Ik heb hem in de slaapkamer gezet en hij groeit nu niet meer maar het blad wordt ook niet bruiner. Van het voorjaar haal ik hem wel weer tevoorschijn.

Hier een link naar een ander forum waar ook info staat over dit probleem.

https://tinyurl.com/yygetc8y

wo, 17/01/2007 - 13:04
dreas

Hallo,

Ook ik heb dit net gehad.
Bij mij is hij al zo goed als dood,en ja heb hem behandelt tegen spint om dat ik die ook had bij mijn bananen buiten.
Maar dit mocht niet baten,ik denk ook dat het voor al de droge lucht is.Heb 2 grote Velutina's binnen gehad en vonden dat ook niet echt leuk...

Gr. Andre

wo, 17/01/2007 - 18:04
R.E.M.

Ik heb het ook op mijn banaan binnen. Alleen ik heb 3 bomen in drie vertrekken, dus een klein experiment (wetenschappelijk nog net niet ;-)...

Kamer met verwarming: veel licht, af en toe water, 1x per week. Resultaat: 2 afgestorven bladeren in 2 maanden tijd.

Kamer zonder verwarming: 15 graden max, deze kamer wordt veel gelucht. Weinig licht heeft hij zelfs, maar groeit door, met 2 x in 2 maanden iets water geven. Resultaat: TOP! Niets te zien.

Kamer op zolder: geen verwarming, wel ketelwarmte en schommelende temp., aangezien het dakraam altijd iets open staat. Resultaat: 2 bladeren dood en de 'speer' zelfs beetje zwart.

Kortom: combinatie van omstandigheden maakt eindresultaat.

einde experimentje

wo, 17/01/2007 - 19:03
kroisos

hoi,

mijn Musa cavendish en Ensete maurelli staan in een verwarmde kamer (ze staan zelfs voor de radiator) waar het max. 25°c word. er staat wel een luchtbevochtiger in de kamer en een paar grolux lampen.
de cavendish kreeg in het begin wat bruine bladeren maar na een paar weken kwam hij gewoon terug op gang en maakt nu bijna iedere week een nieuw blad aan die niet bruin worden. de maurelli groeit ook terug en krijgt ook geen bruine bladeren meer.
ik denk dat veel bananen een serieuze schok krijgen als ze binnen worden geplaatst en daardoor wat bruin worden (Ensete gluacum is een geval appart) maar na een paar weken aan de nieuwe omgeving te wennen beginnen ze gewoon opnieuw verder te groeien.

groetjes,
kristof

wo, 17/01/2007 - 23:37
rekel

Ik heb eens goed gekeken, spint is het igg niet.
De plant staat ook niet in het water, het water want in de schaal staat raakt de grond niet zodat het water ook niet kan worden opgenomen.
Ik laat het water er express in staan om zo een soort verdamping te maken rond het boompje.
Ach ja ik hoop dat ie t nog vol houd tot het voorjaar dan kan ie lekker naar buiten ;)

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag