amorpophalus ofzo

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 17/01/2007 - 09:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

amorpophalus ofzo

hoi, ik heb 2 vraagjes;
hoe verzorg ik amorpophallus rivieri? ik had gelezen dat de temperatuur niet onder de 10 graden moet komen, dus wanneer moet ik hem dan in de grond zetten?
mijn hippeastrum die nog moeten bloeien, die heb ik nu nog in een la onder mijn bed liggen, is het daar niet te warm, nl. 18c?

alvast bedankt voor antwoord

wo, 17/01/2007 - 11:20
Anoniem (anoniem geplaatst)

Amorphophallus konjac zoals de plant tegenwoordig heet verzorg je door de plant in ~maart op te potten. Na lange tijd (geduld!) verschijnt het bijzonder mooie blad. Zodra de eerste tekenen van afsterven beginnen geef je al geen water meer. Na het afsterven (en niet eerder) verwijder je de bladrest. De knol kun je nu koel en droog overwinteren.
Als je geluk hebt (heb ik nog niet gehad, Hannink echter wel) bloeit de plant voor het blad met een reusachtige bloem die zoals de naam van de plant al doet vermoeden op een misvormde phallus lijkt. De bloem is nog niet zo groot als van de veel moeilijkere A. titanum maar kijk maar eens naar de foto's op internet.

Ruud

wo, 17/01/2007 - 17:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

dankuwel voor het duidelijke antwoord
ik ga het zeker doen, kijken voor die andere!
DaeN

wo, 17/01/2007 - 19:58
hanninkj

De verzorging is vrij eenvoudig: Houdt de plant in de winter vorstvrij in vrij droge goede potgrond, jaarlijks vernieuwen. In het voorjaar gaat de plant vanzelf uitlopen en geef daarna meer water. Of de plant gaat bloeien of de plant krijgt een fraai blad.
De bloem stinkt verschrikkelijk!

Laat de plant in de herfst in de pot totdat hij is afgestorven. Haal alles uit de pot en je vindt de nodige broedbolletjes, ververs de grond en begin bij het eerste.

Er zijn ook geurende en zeer fraaie Amorphophallussen.

wo, 17/01/2007 - 20:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

dankuwel, ik begin zo langzaam aan geintresseerd in die planten te raken
ze zijn erg mooi

DaeN

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag