bananenplant

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 24/02/2012 - 01:07
kipsate

bananenplant

Zit erover na te denken om op een mooie plek een
bananenplant te planten (voorjaar)

Bananenplant moet musa basjoo de sterkste zijn las ik.

Wat is nu de beste grond hiervoor?
Moet ik eerst een halve kuub zand weggraven en vervangen voor een beter mengsel?

Ook zit ik meteen te kijken naar het overwinteren.
Zit te denken om hem de eerste jaren uit te graven.

Wat is dan weisheid.
Heb een houtenschuur waar het ook vriest dus daar schiet ik niet heel veel mee op + staat al vol zat. Vriest minderhard dan buiten maar
het is van gewoon tuinhout dus geen relatief warme garage.

Op zolder is het een graad of 15 denk ik in de winter en heb er een raam van een kleine 1m2, al vraag ik me af of dat weer niet te warm is.
Komt omdat het een open trappengat is en ook daar warmte komt, nieuwbouwhuis.

Welke optie is dan beter:
* alle blad eraf behalve de jonge in de kop en gewoon neer zetten op zolder.
* Ook de zolder op en proberen alle blad te laten zitten maar dan heb je wel verdamping+ is lastig denk ik als ie groter wordt maar hij behoudt wel zijn blad.

Als ie echt groot wordt dan zou ik pas willen kijken naar inpakken in de winter, lees toch vaak veel werk, moeite , kosten in energie van lichtslangen en nog een verpapte plant dus bij een kleine liever naar binnen ermee.

En verder: kopen als plant in tuincentrum, lees soms ook over gewoon zaaien?

vr, 24/02/2012 - 01:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Lees alles over deze plant op de Exotische samenwerkingsbladen:
https://tinyurl.com/y6afsh4y

vr, 24/02/2012 - 10:48
Frankko123

Ik heb een soortgelijke woonsituatie als jou. Ik graaf mijn basjoos (grootste stam 2m) ieder jaar bij de eerst noemenswaardige vorst uit en zet ze dan in een grote vuilniszak. Ik haal al het blad eraf en top de stam af en zet ze dan op een onverwarmde slaapkamer.

Dit jaar heb ik ze eerst een hele tijd in de schuur laten staan maar met de strenge vorstperiode heb ik ze maar 2 weken in de gang gezet en nu staan ze weer achterthuis. De stammen kunnen wel een paar graadjes vorst verdragen. Het blad dat hij binnenshuis aanmaakt (2 stuks op slaapkamer) kun je wel verwijderen want die zijn veel slapper en zijn na 2 dagen buitenlucht geknakt.

Musa Basjoo is een snelgroeiende makkelijke plant en groeit letterlijk als onkruid. Ik heb nog nooit wat met de grond gedaan maar geef ze wel veel voeding (iedere week vloeibare mest)en veel water want ze verbruiken een hoop. Ik zou ze gewoon bij een tuincentrum kopen want kosten niets en ze vermenigvuldigen zich vrij snel.

Succes.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag