Bescherming van mijn Musa Basjoo voor de winter

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 13/10/2004 - 06:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bescherming van mijn Musa Basjoo voor de winter

Kan er mij iemand helpen hoe ik mijn bananenplant moet verzorgen in de winter. Ik heb een Musa Basjoo in de volle grond staan sinds maart en deze doet het uitstekend. Ik heb gelezen dat na de eerste vorst deze plant afsterft en in het voorjaar terug uit de grond schiet.
Klopt dit?
Hoe bescherm ik best mijn banaan tegen koude of regen?
Zijn er bepaalde voorzorgsmaatregelen die ik moet nemen?
Wanneer kan ik best mijn Musa verplanten, hij staat momenteel iets te veel in de wind en als er wat storm of hevige regen is scheuren mijn bladeren allemaal.

wo, 13/10/2004 - 20:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

u kunt hem laten afsterven en dan een worteldek aanbrengen{bladeren of coniferen takken}of hem inpakken.Eerst alle bladeren afsnijden en dan inpakken met rietmatten oid.geen plastic anders gaat de plant rotten.Ik zet rond de stam lange stokken van bamboe,en daar omheen de rietmatten.Ook oppassen dat er van boven af geen water in kan,anders kan de stam gaan rotten.Kijk ook eens op yahoo het exoten forum,hier kun je je aanmelden als lid. Staat ontzettend veel informatie,echt een aanrader. Groeten,bert

zo, 17/10/2004 - 19:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je hem inpakt,heeft hij een voorsprong in voorjaar en wordt dus groter,het jaar erna.Het beste resultaat bij mij was: ruim gaas eromheen en volstorten met droge bladeren en die wel droog houden anders gaat hij rotten.Verplanten is het best in het voorjaar als er geen kans op vorst meer is.Maar bij mij zijn de bladeren ook gescheurd,ondanks dat ze beschut staan.windkracht 6 is al genoeg.Das een nadeel als je een beetje bij de kust woont.

ma, 18/10/2004 - 11:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hey Harry, bedankt alvast voor je tip, echtter nog 1 vraagje: Als je gaas rond de banaan doet en volstopt met bladeren dan kan de regen toch nog uw bladeren nat maken en is het toch niet mogelijk om de bladeren "droog" te houden, of omwikkel jij daarna met een plastiek folie? Misschien domme vragen maar ik ben wel een leek op dit gebied, k'zou echtter dolgraag mijn Musa Basjoo door de winter krijgen.

Met vriendelijke groeten
Veerle

ma, 18/10/2004 - 20:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zeker geen domme vragen hoor!mijn gaas was zo groot dat er een grote vuilniszak omheen paste,maar het is geen gezicht.ik probeer ook wat anders te vezinnen,wat er ook nog leuk uitziet.misschien om de vuilniszak een rietmat ofzo.Maar niet gelijk bij het eerste nachtvorstje gaan inpakken hoor! Debladeren kunnen niet veel hebben,maar de stam kan wel een paar graden vorst hebben voor korte tijd.

ma, 18/10/2004 - 21:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hey Harry, bedankt voor de tips en de moeite, ik ga dit zeker doen. Dus als ik het goed voor heb, en de plant overleeft de winter dan komt uit de huidige stam die ik nu heb (ong. 1.60m) terug van boven de nieuwe bladeren, het is voor mij vrij verwarrend soms want sommige spreken dat hij tot de grond wegrot omdan volledig opnieuw uit de grond te ontspringen. Bij jouw methode zou het dus lukken om de huidige stam te bewaren. klopt dit?
alvast bedankt

Veerle

di, 19/10/2004 - 21:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vanuit de grond komt hij ook weer omhoog,maar vanuit de wortels die er zitten,met een nieuw klein plantje.Ik heb er vorig jaar een paar afzaagt op 0.5 meter,en die liepen weer uit.Ze zijn nu ongeveer 2 meter.Degene die tot de bodem weggerot waren (niet beschermd) ongeveer 1 meter.1.60 meter heb ik nog nooit geprobeerd ivm groot bouwwerk.Maar als je de musa 1winter laat afsterven zonder berscherming,krijg je er 4 of 5 kleine voor terug,die ook weer groot worden.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag