Blokhut ook -2 graden...

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 22/12/2007 - 11:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Blokhut ook -2 graden...

Ik heb 2 dagen geleden mijn kuipplanten toch verhuist naar de blokhut, maar inmiddels logisch is het ook -2 geworden daar, ik heb phoenixen in kuip, opuntia, agave, cordyline(purperen), etc...

Niet een ziet er slecht uit tot nog toe, volgens mij hadden ze gewoon op hun plek kunnen blijven, onder de -4 is het hier niet geweest, maar de vorst duurt wel al erg lang.

Hier in Almere hebben we geen sneeuw gehad, en op het dakterras staan de chamaerops humilis in kuip en de bonte fatsiainfo-icon japonica nog buiten.

Maandag a.s. is het voorbij... en dan blijft het hopelijk zacht tot eind februari?
In ieder geval beleven we vandaag de kortste dag van het jaar, dus het kan alleen maar beter worden.

vr, 21/12/2007 - 22:04
ed ressiv

Dag Edward en Karin
We blijven allemaal met onze planten slepen ook al denken we ze halen het wel, maar dan twijfelen we weer en beginnen te zeulen aan de potten.
Volgens mij komt dit ook door het feit dat we eigenlijk niets te doen hebben aan de tuin in de winter, en dan denken we weer iets goeds te kunnen doen, zodat we volgend jaar in elk geval geen planten verloren hebben.
De een laat alles staan en brengt het er goed vanaf, dus geen planten verloren.
De ander sleept zijn planten naar binnen en is er achteraf toch net een dag te laat mee geweest en verliest enkele planten, geef het maar een naam.
Gewoon doen wat je jezelf ingeeft, en hopen dat het weer snel voorjaar is, toch?
Met exotische tuingroeten
Hans

za, 22/12/2007 - 11:27
BertG

Hallo Edward & Carin,

Vanmorgen bij ons in Ridderkerk(nabij Rotterdam) -6C. Het is weliswaar een droge kou, maar zal toch met jullie blij zijn wanneer die temperatuur weer gaat stijgen. Toch denk ik dat exoten best wat kunnen hebben; was vorige week op bezoek bij een lokaal tuincentrum waar veel phoenixen canariensis, grote washintonia filifera's en cordylines volgens de eigenaar al een paar jaar volledig onbeschermd in grote bakken buitenstaan!

Groeten
Bert

Onderwerp gesloten