cactus op terras?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 24/05/2006 - 00:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

cactus op terras?

hoii,,..

een kennis van mij heeft al jaren een grote zuilcactus op het terras staan in een pot en elk jaar bloeit ie mooi geel en uitbundig..
ik wil ook een grote gaan halen wat adviseren jullie en hebben jullie tips?

wo, 24/05/2006 - 01:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

stel uw vraag op het cactusforum ,daar zitten de meeste specialisten.
er bestaat een opuntia zuilcactus ,maar ik kan niet op de juiste naam komen.
deze is winterhard.ook de meeste andere opuntia schijfcactussen zijn winterhard.
gr Frans

wo, 24/05/2006 - 17:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,
Een trichocereus zou goed kunnen, je zou ook voor een ferocactus of een pachycereus kunnen gaan. De meeste cactussen kunnen in de zomer gewoon buiten staan mits je maar aan een aantal voorwaarden voldoet. Veel, veel heel veel zon, een zeer goed gedraineerde grond, buiten liefst een stenen pot en niet te snel naar buiten in het voorjaar (of het moet droog weer zijn) en zeker voor de herfstregens naar binnen. trichocereus kan wat meer vocht en kou hebben dan de meeste andere grote zuilcactussen maar het zal niet meevallen om hier een fors exemplaar van te vinden.
wat betreft opuntia's gaat iedereen er tegenwoordig maar van uit
dat de meeste soorten winterhard zijn, maar er zijn van dit geslacht honderden soorten waarvan de echte winterharde beperkt zijn tot een paar soorten in meerdere varieteiten
Tevens moet je er rekening mee houden dat grote zuilcactussen behoorlijk wat geld kosten dus des te meer een reden om er voorzichtig mee te zijn.
Heb je een foto van die cactus? misschien valt er iets over de naam te zeggen.
Trichocereus kan wel vorst hebben wanneer de plant droog staat (dat geldt voor meer soorten) maar niet droog, naar binnen in de winter!
groeten,
Ruud

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag