canna;s

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 26/08/2006 - 20:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

canna;s

hallo

ik heb een stuk of wat canna's in de tuin staan, die wil ik volgend jaar weer in de tuin, het zijn al mooie grote pollen geworden !
Wat kan ik het beste doen ;

1. elke canna pol (30 bij 30 cm ongeveer) afzetten met gaas en er hooi en stro in doen, 1 meter hoog.
2. Canna's eruit en afsnijden, en klont modder in pot zetten in de garage (wel donker trouwens)
3. geen idee

wie weet wat te doen ?

za, 26/08/2006 - 20:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik gebruik al vele jaren het volgende recept, ik ben er nooit 1 kwijtgeraakt:

Zo tegen de eerste nachtvorst (soms er na) steek ik de planten uit, snij de stengels terug tot een cm of 20 en stop ze met een paar tegelijk in een plastic tasje met wat vochtige turf. De tasjes zet ik (open, anders krijg je mogelijk schimmel) koel en vorstvrij weg (zolder of kruipruimte). Zo in maart/april komen ze te voorschijn en gaan ze de volle grond weer in. Het duurt even voor ze boven de grond komen en dan is het gevaar voor vorstschade meestal wel weg. Een enkele keer staan ze boven de grond bij late strenge nachtvorst. Dan spreid ik er wat kranten over uit. Tegenwoordig heb ik teveel canna's dus dat doe ik nu niet meer en hoewel de punten dit jaar een flinke knauw van de vorst gekregen hebben bloeiden deze toch nog eerder dan later geplante exemplaren.

Ruud

di, 05/09/2006 - 18:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

ja zo doe ik het ook ongeveer...spit de knollen uit snij de plant er af en leg ze in mijn koele garage nog niet eens in grond...ze kunnen heel veel hebben...in februari pot ik ze op en dan gaan ze na verloop van tijd naar buiten.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag