Caryota maxima Himalaya

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 06/10/2008 - 17:46
Lodewijkp

Caryota maxima Himalaya

hoi

De aankomende winter temperaturen liggen volgens onderzoekers 1,5 tot 2,0 gemmiddeld hoger ( gemiddelde C hoger) en er zullen meer lagedruk gebieden zijn wat het aantal vorstdagen behoorlijk zou kunnen verminderen.

dit betekent dus dat bepaalde palmen uit een bijna vergelijkbaar klimaat hier goed zouden kunnen overleven mits beschut geplant of enventueel beschermd.

zelf was ik nogal geintresseerd in de caryota palmen vooral van de himalaya waar het nogal koud kan worden.

ik heb op verschillende sites en artikelen naar informatie gezocht over caryota palmen.
o.a http://tinyurl.com/y22kagyu

na lang zoeken kwam ik bij twee mensen van het UBC botanical garden institute in londen en canada terecht die allebei Caryota maxima Himalaya weten te overwinter.

er zijn veel soorten zoals Caryota maxima Himalaya maar ook nieuw die ontekt worden in de himalaya waar het klimaat bijna vergelijkbaar is met onze.

Op forums zijn de feiten en meningen echter nogal verschillend en beweren sommige mensen dat ze de Caryota maxima Himalaya overwintert hebben en andere mensen beweren dat hij totaal geen vorst aankan.
de mensen die hem succesvol overwinterd hebben hebben hem in een koude kas laten wennen aan lagere temperaturen en pas op een redelijk formaat buiten geplant op een bescherm beschutte plek.

heeft iemand misschien ervaring met caryota maxima himalaya of andere caryota soorten in een microclimaat of ''open'' buiten ?

ma, 06/10/2008 - 23:08
helliehelmut

Hoi lodewijk,

Ik heb ook een caryota, ik dacht zelf dat het een mitis was maar dat heb ik zelf bedacht via plaatjes op internet...... Misschien kan jij zien wat voor soort het is? Deze heeft vorig jaar de hele zomer buiten gestaan en deed het prima. Toen de hele winter binnen gestaan (groeide goed)en dit voorjaar weer naar buiten. Dat heeft m niet echt goed gedaan (gele randjes op het blad door de zon in het begin, beginnersfout). Maar het blad zit er allemaal nog aan en er zijn nieuwe speren uitgekomen rond juli. De speren zijn nu 40cm maar groeien nog maar weinig. Ze groeien zowieso niet erg snel maar nu staan ze al bijna stil. Hij staat buiten onder een partytent met doorzichtig landbouwzeil. Ik hou m vanaf nu zo goed als droog. Als ie de winter door komt plaats ik wel een bericht!

Grt Hellie

Caryota maxima Himalaya
ma, 06/10/2008 - 23:09
helliehelmut

Nu...

Caryota maxima Himalaya
ma, 06/10/2008 - 23:11
helliehelmut

detail

Caryota maxima Himalaya
ma, 06/10/2008 - 23:15
helliehelmut

Als ik dan toch bezig ben...

Caryota maxima Himalaya
ma, 06/10/2008 - 23:18
helliehelmut

....

Caryota maxima Himalaya
di, 07/10/2008 - 17:25
Lodewijkp

Het is een caryota mitis of caryota maxima of caryota gigas.
heb je hem gesnoeid of iets dergelijks ? w
Want een caryota mitis heeft veel meer scheuten ( clustervormend ).

ik vindt hem meer op een caryota maxima lijken en hoop voor jouw ook dat deze het is , deze is namelijk beter vorst en vocht bestendig.

gr.

wo, 08/10/2008 - 14:06
RP1

Staar je niet blind op de weerdiensten die over elkaar heenvallen om een winterverwachting neer te zetten.Puur Koffiedik kijken,helemaal niks van te zeggen wat het voor winter wordt.Het enige wat je ervan kunt zeggen is dat de kans dat het een zachte winter wordt groter is dan dat het een koude winter word dankzij de opwarming der aarde maar dat hoeft nog niks te betekenen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag