citroenboom

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 26/11/2010 - 19:08
t541098

citroenboom

hallo
Wie kan mij helpen ik heb een citroenboom van 2.5 meter hoog weegt zeker 150 kg met een stam van 20 cm diameter nu ik heb hem maar van in mei ik heb hem gekregen van een kameraad en die is nu overleden hij staat nu binnen met een warmeluchtblazer op 10 graden en een luchtbevochtiger hij staat een beetje donker daarom heb ik er speciale tl lampen boven geplaast 3stuks (roze) de bladeren vallen er nu af en de kleine groene citroentjes ook wat moet ik doen het is een pracht van een boom moet ik hem meer water geven of niet? ik weet geen raad meer.
PS
Die foto is van bij mijn vriend genomen

Alvast bedankt
Gr Willy

citroenboom
vr, 26/11/2010 - 19:39
D_SDennis

Tsja, dat is lastig. Maar mijn citrussen laat ik altijd zo lang mogelijk buiten staan. Pas als het gaat vriezen gaan ze bij mij een donkere, net vorstvrije garage in. ZOdra het weer dooit (ook nachts) gaan ze weer naar buiten. Donker is geen probleem zolang de temoeratuur echt laag is (lager dan 5 graden). Dan gaat het heel lang goed.

Ideaal is een zeer lichte, liefst zonnige serre bij tien graden, nmaar die moet je dan maar net hebben. Frisse lucht is heel belangrijk en pas op voor tocht. Niet uit laten drogen, maar ook niet te nat.

En anders bij mij in Rhenen afleveren....;). Het is een prachtig exemplaar!

vr, 26/11/2010 - 23:44
benb

Willy,
Mooi exemplaar!
Misschien enkele nuttige tips:
Op https://tinyurl.com/y2nsb4nm heb ik onder specialismen en dan bij citrus flink wat informatie staan.
Wat bladval bij naar binnen brengen is normaal, teveel niet.
Of donker en vorstvrij, maar geeft wel wat extra bladval.
Of lichter bij 5 - 10 graden. Bijverlichten kan.
Een schotel met daarin een omgekeerde schotel met water, waarop de plant staat, zodat de wortels niet in het water staan is aan te raden bij droge lucht.
Om te zien hoe nat de grond is kun je een moisture meter aanschaffen. Kost een 5 - 8 euro in het tuincentrum. Deze geeft meteen aan hoe nat / droog de grond is. Ideaal in zo'n situatie!
In winterperiode zuiniger met water, maar uiteraard niet helemaal uit laten drogen.
Veel frisse lucht.

Groetjes, Ben.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag