Cordyline australis red star...

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 03/05/2006 - 15:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Cordyline australis red star...

Ik heb omdat ik ze in de tuin wilde hebben, 2 grote uit de pot gegroeide cordyline's in de volle grond gezet, ik heb een groene nu al deze winter overleeft die word alsmaar groter, maar er zit uit die potten een mooie purperen bij is al 5 jaar oud, kan die ook buiten blijven, wie heeft er ervaring mee, want er word maar gezegd dat de cordyline australis in de tuin kan overleven, sterft de stam na een strenge winter af dan loopt deze meestal weer met nieuwe scheuten uit lees ik her en der.
De echte cordyline indivisa die harder is ben ik nog nooit tegengekomen, die zijn ook erg duur, en er zijn veel c. australis in de handel waar op vermeld staat dat het de c. indivisa is, maar dat is niet zo.
Het nadeel is dat ze in de potten niet groter worden en ik had meer wortel dan aarde in de potten zitten, dus ik kon gisteren kiezen, of grotere potten of in de tuin, maar straks de winter weer?

wo, 03/05/2006 - 22:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik heb begrepen (heb hem zelf ook) dat het een groot risico is hem in de volle grond te zetten en hem daar te laten overwinteren...
ik haal hem iedere winter binnen.
groetjes

do, 04/05/2006 - 10:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,

Hij ken wel wat vorst hebben, maar is zeker niet de sterkste variant. Ik had hem vorig jaar in de tuin gezet, maar door wind en regen brak deze toen af, ik heb deze toen opgepot in een pot en warm weggezet. Nu een week geleden had ik een beetje er naast zitten garven en ik zag dat deze opnieuw wortels aan maken was.

De bedoeling was toen dat ik deze zou gaan uitproberen in volle grond, als hij nog op tijd hersteld gaat deze alsnog een keer de volle grond in om uit te proberen. Ik heb goede maar ook slechte ervaringen er mee gezien. Hier bij een restaurants staan er ook 3 in een groepje nu al voor ik denk 2 of 3 jaar buiten en doen er swinters niks aan en die leven nog steeds.

Ikzelf heb ook een australias afgleopen winter voor de eerste keer er door heen kunnen krijgen zonder schade.

vr, 05/05/2006 - 00:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik had er 3 deze winter en een ervan heeft het overleefd maar wel met speerrot.
gr.

ma, 08/05/2006 - 01:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi
Mijn dochter heeft een Cordiline overwintert (niet lachen) door onwetendheid gewoon buiten in de pot, tot - 15.
De plant groeit ook nu weer vrolijk door, ongelooflijk, echter ook de verkoper stond verbaast toen zij dit vertelde, ik heb haar diverse malen gewaarschuwd, meisje dit gaat niet goed, maar ze had geen andere mogelijkheden dan gewoon afwachten wat er zou gebeuren, en zie het resultaat.
Ze heeft gewoon gezonde planten over.
Niet nadoen svp maar zo zie je maar hoe dingenm kunnen verlopen, als je gewoon gokt omdat je moet.
Groeten
Hans

Onderwerp gesloten