Cypress zaaien?

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 29/09/2006 - 02:19
Somnus

Cypress zaaien?

Ik heb een cypress staan van een jaar of 40-50 die gerooid moet worden, hoewel deze in theorie niet tegen de winters van hier zou kunnen staat hij er nog altijd zonder enige schade en nu zou ik dus wel wat zaaidjes in de grond willen stoppen. Wat kan ik dus best doen om zoveel mogelijk zaadjes te laten opkomen?
Hij lijkt op wat op de website https://tinyurl.com/yy4bl6nf staat als de Cupressusinfo-icon sempervirens Glauca, hoewel lichter van kleur en nu toch ook zeker een 10-tal meter hoog.

Ik heb ook twee Cedrusinfo-icon atlantica Glauca (ook op die pagina te vinden) met een stamomtrek van bijna 3 meter, ééntje is zo te zien spijtig genoeg op het einde van zijn levenaan het komen, kan deze gezaaid/gestekt worden? Het enige wat je er als 'zaad' van krijgt is kilo's geel poeder...? Dit is een prachtige boom, vooral als hij zo groot is, heeft wel zeer veel vrije ruimte nodig om tot zijn recht te komen.

vr, 29/09/2006 - 12:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

De kilo's geel poeder van je Ceder is stuifmeel.

Cupressusinfo-icon sempervirens Glauca ken ik niet, die naam circuleert, maar de beschrijving ervan is nergens (betrouwbaar) terug te vinden blijkt (niet in Internationaal Coniferen register - tenzij met "meer info gewenst", niet in Hillier, niet in RHSregister).

Het kan natuurlijk zijn dat het om Cupressus arizonica 'Glauca' gaat.

Fotootje misshien?
Mocht je een foto van de kegels kunnen maken, en van het loof (plat, zodat er een goed detailzicht is), raken we dr misschien wijzer uit.

Jodola

Onderwerp gesloten