Dicksonia antarctica dood?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 01/08/2008 - 21:53
Harry

Dicksonia antarctica dood?

3 jaar geleden een bare root gekocht.(dit is een kale stam zonder wortels en bladeren, die je zelf moet opkweken). Dit is allemaal gelukt en de varen heeft 2 jaar in de grond in pot(ingegraven dus) 2 winters meegemaakt.(onbeschermd want -8 was het laagste).Ik heb hem vorige jaar lente(2007) in de volle grond gezet met nieuw blad enzo en groeide gewoon verder, maar na winter 2007/2008 is er tot nu toe niets uitgekomen! Is mijn Dicksonia antarctica nu overleden of is de schrik van pot naar volle grond te groot en slaat hij een jaartje over?

vr, 01/08/2008 - 21:57
kristof p

ik heb hier ook eentje die het niet zo goed doet dan andere jaren. we hebben dit voorjaar wat vorst gehad laat in het voorjaar toen de tongen al aan het uitrollen waren. dit is niet goed. de nieuwe tongen vriezen al kapot bij lichte vorst (+/- -1°C). resultaat. eentje heeft erg weinig en korte bladeren dit jaar. mijn andere die wat meer beschut staan doen het prima...

gr
Kristof

vr, 01/08/2008 - 22:26
Harry

kristof,ik bedenk nu, nu jij dat zegt, dat hier in het westen bv de Hortensia,s ook een enorme klap hebben gehad! Allemaal al lekker in knop (blad) en toen een late strenge vorst er overheen. Vele Hortensia,s hebben niet veel bloemen dit jaar. Dus mss ook mijn Dicksonia geen blad! Door jouw comment heb ik weer hoop voor volgend jaar. (ik ga hem zeker inpakken deze winter)

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag