Ensete Ventricosum Maurelli potmaat

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 23/09/2009 - 16:52
peter

Ensete Ventricosum Maurelli potmaat

Hallo,

Ik ga mijn Ensete Ventricosum Maurelli uitgraven en in een kuip zetten om deze net vorstvrij te overwinteren, dan kan ondertussen de kluit al uitdrogen.
De omtrek van de stam is 75cm. Is een kuip van 140cm omtrek voldoende?

Zou hij in de volle grond nog hard groeien met de huidige temperaturen?

Peter

wo, 23/09/2009 - 19:36
loe

Volgens mij is het nog veel te vroeg om hem nu al uit te graven. Hij kan in de volle grond blijven tot eerste nachtvorst wordt voorspeld. Potmaat is van weinig belang denk ik, als de plant maar stevig in de pot blijft is voldoende.

wo, 23/09/2009 - 21:51
hent v

Hoi

zakt de nachttemp tot 5 gr : uitgraven.
Dus niet wachten tot de eerste nachtvorst.
Het kan op de grond niet vriezen maar op 2 m hoogte wel.

Gr Hent

wo, 23/09/2009 - 22:21
kristof p

ze kunnen best wel wat nachtvorst aan maar het is beter om hem uittegraven waneer het toch nog niet te koud is. als je ze te laat uitgraaft en te koud is om nog wat te groeien heb ik ondervonden dat ze veel gevoeliger zijn voor rot.

gr
Kristof

wo, 23/09/2009 - 23:03
sub T

ik heb ze eens in eer ruime kuip overwinterd met rotting als gevolg (dit kan te vochtig blijven),

een andere keer op zolder gelegd zonder pot met beter resultaat maar plant was behoorlijk ingedroogd en duurde lang eer ie terug aan de groei was,

laatste winter in een zeer krappe pot (ik trouwens regelmatig op fora gelezen dat bananen eigenlijk helemaal geen grote pot nodig hebben) en dit gaf een zeer goed resultaat.

groetjes.

do, 24/09/2009 - 11:55
Weatherman

Ik heb de mijne van de week wel uitgegraven. Er zijn kansen dat het volgende week her en der tot de eerste nachtvorst gaat komen met daar vooruit nog neerslag (zo waar!). Ik laat hem dus nu een week buiten in pot staan, zodat de aardkluit wat kan indrogen en zondag gaat hij dan in pot de winterstalling in. De wortelkluit heb ik wel behoorlijk moeten uitdunnen, maar ik heb ook meerdere bladeren verwijderd. Ik wil hem dus met een paar bladeren de winter door laten komen, ben benieuwd.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag