gele bladeren trachycarpus

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 16/03/2008 - 22:20
palmfanatico

gele bladeren trachycarpus

Hallo allemaal,

Ik ben hier nieuw, ben zelf 20 en ben al een paar jaar gek op palmen, mischien omdat ik zelf half italiaan ben en ze daar in overvloed zie en hier niet. Ik heb 2 trachycarpussen, en een veitchia merilli (christmas palmtree) (als ik het goed heb, heb de palm zonder naam kaartje gekocht) en als ik het fout heb, weet iemand wat de naam is, en hoe ik hem moet verzorgen, want in het tuincentrum wisten ze van nix.

Verder heb ik nog een vraag : waarom krijgt mijn trachycarpus ineens van die hele lichtgroene bladeren die aan de punten geel en zelfs uitdrogen, terwijl de palm genoeg water krijgt. heeft hij te weinig voeding?

En wat moet ik doen met de andere trachycarpus, die heb ik met kuip in de grond gedaan omdat ik hem net heb gekocht, en het najaar is durf ik hem namelijk niet te planten in de volle grond.

Kheb meteen heel veel vragen, hoop dat ze beantwoord kunne worden :D
groeten Marco

gele bladeren trachycarpus
do, 11/10/2007 - 13:14
RP1

Als je hem toch in de grond wil hebben kun je het beter zonder pot doen ....Maar je kunt hem ook gewoon bovengronds overwinteren hoor,daar kan een trachycarpus fortunei wel tegen mits hij gezond is en het water goed weg kan.

di, 20/11/2007 - 02:23
xkeo

ik denk aan 2 mogelijkheden
ofwel te kort aan meststoffen bvb osmocote of koekorrels
ofwel te lang te nat en teveel water gekregen in korte tijd en niet kunnen opdrogen
groeten
xkeo

vr, 14/03/2008 - 12:29
Wind

Wel en beetje late reactie,

Maar ik denk toch eerder aan een sporen-elementen tekort, met name magnesium en/ of ijzer.

Probeer van ecostyle (of andere) mest te krijgen tegen vergeling. Deze meststof geeft geen schade doro verbranden en je kunt hem dus veilig toedienen. Ook zogenaamde coniferen mest tegen vergelen van coniferen werkt heel goed.

Succes !

Pat

zo, 16/03/2008 - 22:20
palmfanatico

maakt niet uit voor de late reactie, ik kijk hier toch regelmatig op! ik heb de palm ondertussen in de volle grond staan, hij is nu niet dood gegaan en ook niet nog geler geworden!
in iedergeval harststikke bedankt voor je reactie! ik ga dat spul maar is kopen!
bedanktt! :D

Onderwerp gesloten