Groei Phyllostachys Aureosulcata stagneerd

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 24/05/2006 - 13:45
qmeloen

Groei Phyllostachys Aureosulcata stagneerd

Ik heb vorig jaar Phyllostachysinfo-icon Aureosulcata in de volle grond gezet. Ongeveer twee weken geleden kwamen er ongeveer 10 nieuwe scheuten boven de grond uit. De eerste drie groeide als kool en zijn nu ongeveer 1,5 - 2 meter hoog. De anderen blijven duidelijk achter (hoogte nu 10 - 40 cm).
Ligt dit aan het slechte weer of is er iets anders aan de hand? Moet ik bijvoorbeeld bijmesten of heb ik al teveel mest gegeven?

Ron
PS: De musa wilt ook al niet meer groeien....

wo, 24/05/2006 - 14:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo,

Hier staat ook alles (Friesland) zo goed als stil.
De Bananem Glaucums en de rest gingen als kool maar alles is de laatste week stil.Denk dat de omslag van het weer wel de grote boos doener is,zal wel weer beter gaan als ze ff gewent zijn.

Groeten Andre

wo, 24/05/2006 - 15:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hier gaat ineens ook alles stukken slomer ... Is ook wel omslag van ruim 25 graden iedere dag naar 18 graden en bergen wind en regen.

Echt stil staan doet eht niet, heel mijn basjoo is niet meer van over van de wind maar deze groeit toch rustig verder, van de palmen gaat de washingtonia's het snelst. Syagrus op dit moment het sloomst terwijl die juist begin mei als een van de snelste ging

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag