Guppen in mijn vijver, ook exotisch, toch ?

17 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 19/11/2008 - 14:02
Jardin Exotique

Guppen in mijn vijver, ook exotisch, toch ?

Structureel zie ik ze voorbij komen. Postings van mensen die hun Phoenix roebellini en/of Phoenix canariensis de winter door willen trekken, bij voorkeur in de volle grond. Ik vind dit zoiets als het laten overwinteren van guppen in je buitenvijver. Wordt het kalf zo niet groter als de koe. Alles is mogelijk natuurlijk maar er zijn grenzen. Wat is jullie mening ?

wo, 19/11/2008 - 16:02
phil2

Dag,
Men is meer beginnen reizen naar warmere streken en zo in kontakt gekomen
met andere(vreemde)beplantingen en door de klimaatveranderingen probeert
men nu die planten in eigen streek aan te planten,doch de natuur kan altijd voor een winterpiek(zoals vroeger de winters waren)zorgen en wie dan niet voldoende beschermd heeft kan zijn plant verliezen,we kunnen de grens van het mogelijke verleggen, maar de natuur bepaald hoever.
Mvg Philip.

wo, 19/11/2008 - 16:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wat een ander wil proberen mag hij/zij m.i. zelf weten. Mijn grens is echter al bereikt met een laag extra blad erover. Knollen of bollen wil ik ook nog best naar binnen halen net als kuipplanten (eventueel als stek). Als ik ze echter moet gaan inpakken in stro o.i.d al dan niet met afdakjes er boven dan vind ik dat teveel moeite (en foeilelijk in de winter). Om maar niet te spreken van het inbinden met lichtslingers als verwarming bij middelmatige - harde vorst.

Ruud

wo, 19/11/2008 - 16:42
beate

Ik hou er niet van, vind het niet mooi ook.
Voor mij zien die tuinen er veel te statisch uit,te veel steen met een aantal palmachtigen. Maar goed,genoeg mensen die daar anders over denken en zich veel moeite getroosten. Dat moeten ze dan maar zelf weten,ik hoef het niet.
Schop je met dit topic nu niet tegen veel zere benen aan?

wo, 19/11/2008 - 17:18
Frankko123

Ik vind een kale tuin met wat palmen erin ook niet mooi. Ik vind het mooiste als er een mooie mix van bloeiende planten en struiken zijn en een paar tropische soorten zoals de trachycarpus, chamearops, yuccainfo-icon en eventueel de musa basjoo. Dit zijn planten die je vrij eenvoudig de winter doorkrijgt.

Gelukkig heeft iedereen een andere smaak.

wo, 19/11/2008 - 17:45
ed ressiv

Dag Jardin
Wat je oproept is wel een negatief beeld wat je eerst zelf schetst.
Ik heb een oud bericht even naar voren gehaald en dat staat nu hier vlak bij met ong. 64 reacties dan weet je welk bericht het is.
Niks kale tuinen met stenen, wel inpakken en andere extra werkzaamheden om zulk een tuin hier in Nederland te kunnen houden, wij als exotenleifhebber zien er niet tegenop om 8 maanden van het jaar een mooie tuin te hebben en 4 maanden tegen allerlei voorzieningen aan te kijken.
Gewoon simpel wij zijn er niet te lui voor.
Groetjes, en blijf aub kool en spruiten planten.
Hans

wo, 19/11/2008 - 20:33
Jardin Exotique

Hans, je voelt je duidelijk aangevallen ? Kun je ons uitleggen waarom ?
Vergis je niet, zelf ben ik ook in het bezit van beide soorten maar dan wel in kuipen. In de herfst gaan ze gewoon de stalling in. Ik heb het enkel en alleen over het kunst-en vliegwerk wat er uitgehaald wordt om deze planten/bomen buiten te laten overwinteren.
Ook in de winter is mijn tuin een groene oase van exotische planten en bomen maar dan wel de meer winterharde soorten. De aanblik van mijn tuin wordt niet verstoord door diverse lelijke bouwwerken waardoor deze twaalf maanden per jaar mooi is om te zien.

wo, 19/11/2008 - 20:46
Sobbe

Uiteraard zijn er grenzen. Maar iedereen bepaald gelukkig zijn eigen grenzen en dat moeten we ook zo laten. Persoonlijk vindt ik je vraag niet passen op dit forum.

Ik denk dat het voor velen een uitdaging is om steeds meer exotische planten te laten overleven in ons klimaat. Als dit betekend dat je de planten in de winter moet beschermen is het aan ieder voor zich hoe dit te doen. Gelukkig zijn er veel exoten die ons klimaat prima aan kunnen. Natuurlijk kun je de planten laten overwindetren maar dan moet je wel ruimte hebben. Persoonlijk vindt ik het inpakken een noodzakelijk kwaad en is het iets van tijdelijke duur (alleen bij erge kou / vorst).

Hans ik begrijp je frustratie maar ja vragen staan vrij. echter duidelijke reactie en ne..... super tuin trouwens, kan het niet vaak genoeg zeggen

Groeten

do, 20/11/2008 - 13:53
birdwatcher

iedereen moet natuurlijk zelf weten hoeveel energie men in de tuin wil steken,wat ik echter wel zorgelijk vindt is de grote hoeveelheid bomen zoals Olijven vaak honderden jaren oud die hier tegenwoordig overal aangeboden worden.
Ze worden verkocht als zijnde winterhard maar wat zal er van over zijn als er toch weer een echte winter komt?
Gr Dirk.

do, 20/11/2008 - 15:33
Jardin Exotique

Inderdaad Dirk, dat worden gouden tijden voor de tuincentra.

vr, 21/11/2008 - 21:59
xkeo

dat stoort mij wel dat ze van die eeuwen oude olijfbomen durven verkopen in een doodgewoon tuincenter , zelfs al zijn ze winterhard
alleen kan je u de vraag stellen hoelang blijft deze boom opgewassen tegen ons bar donker klimaat? zonlicht hebben ze intenser nodig om te goed te herstellen en dat krijgen ze hier onvoldoende
ik zie die bomen ook graag maar ik zou nooit zo n oude sjarel kopen alleen al omdat ik weet dat die beter af zijn in spanje enz
zonde om zo iets te moeten zien wegkwijnen
iedereen stelt zijn eigen grenzen maar als ge u broek scheurt dan moet ge op de blaren zitten en in de portemonnee kan dat flink pijn doen
voor mij geen tuincenters meer maar een specialist die er tenminste iets over weet te vertellen en wie phoenixen op lange termijn wil houden koopt zich beter een flinke serre met klimaatbeheersing
beginners zijn beter af met Trachycarpus fortunei , dan Chamaerops humilis en een gok Sabal Minor die kan je zonder gedoe in de tuin planten

za, 22/11/2008 - 00:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ach, hier kan ik nog wel om lachen: https://tinyurl.com/y5pp53rn

ma, 24/11/2008 - 01:25
leeuwtjes

Ik vind palmpjes in spanje ook mooi,maar ik heb ze toch liever in mijn eigen tuin staan ook al hebben ze af en toe een beetje hulp nodig.
En een mooi olijfje is ook mooi meegenomen.
Jan

Guppen in mijn vijver, ook exotisch, toch ?
ma, 24/11/2008 - 02:15
leeuwtjes

foto 2

Guppen in mijn vijver, ook exotisch, toch ?
ma, 24/11/2008 - 02:16
leeuwtjes

Nog een foto.

ma, 24/11/2008 - 20:56
kraikkonen

@ leeuwtjes

Zie ik daar een phoenix canariensis op foto 2 in je tuin staan? Of is het een butia of jubilea ?
Laat je deze zonder hulp overwinteren of pak je hem in?

Groeten Luut

ma, 24/11/2008 - 21:21
leeuwtjes

Hallo Luut.

Dat is de Jubaea Chilensis en die heeft nu alleen een dak boven zijn hoofd
omdat dit de eerste winter is dat hij in de volle grond staat.
Volgend jaar moet hij het zonder bescherming redden.

Gr.Jan.

Onderwerp gesloten