Heliconia wil niet groeien

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 24/10/2007 - 22:33
marcoangela

Heliconia wil niet groeien

Hallo allemaal,

Heb sinds 1,5 jaar een heliconia(weet niet welke soort)rode opgaande bloemen. Was binnen een jaar 2 keer zo groot geworden, wilde hem dus verpotten maar heb hem in 2 stukken verdeeld in 2 grotere potten .Dit was 6maanden geleden. Nieuwe potgrond(palmen) gegeven maar nu beginnen ze het te begeven, geen bloemen meer gele en dorre bladranden.

Verder heb ik niets verranderd genoeg licht niet onder 15 graden, vloeibare mest. Geef ze slechts 1 x per 2 a 3 weken water omdat de vochtigheidsmeter zegt dat hij nog vochtig is water wordt dus langzaam opgenomen heb wel al aantal weken 6 nieuwe scheuten van 2 cm maar ze groeien niet verder.

Weet nu echt niet meer wat te doen wie kan mij helpen aub?

nemo

wo, 24/10/2007 - 23:30
texeltje

hoi nemo,

lijkt er op dat je plant in een rustfase verkeert....Je hebt hem verpot en daardoor zullen de "oude stengels" wel afsterven....maar je zegt ook dat er nieuwe scheuten komen....ik heb dat ook met mijn heliconias gehad.....als je denkt dat hij dood is omdat hij geel en ellendig is komen er uit de grond weer nieuwe scheuten..op moment dat je hem dan warm gaat zetten dan krijgt hij weer een groeispurt.....
ik denk dat hij nu in rust is....je kunt hem ook wel een tijdje koeler droog wegzetten...straks weer oppotten in verse aarde en warm zetten... t is een gewas die rhizomen maakt.....

do, 25/10/2007 - 00:28
jim

@texeltje : Is het echt zo dat de heliconia-zaden in afzonderlijke potten moeten gezaaid worden ? Pas nadat 'k ze gezaaid had (5 soorten), heb 'k dit ergens gelezen. Kan 'k ze nu beter weer uit de potten halen en afzonderlijk herpotten ?
bvd

do, 25/10/2007 - 13:27
texeltje

ik kwak ze ook altijd in 1 bak....ze doen het prima....de zaden ontkiemen goed.....hoe verser hoe sneller. en hebben veel warmte nodig....het vervolgverhaal is het moeilijkst bij Heliconia.
De zaailingen hebben veel warmte nodig......en daar ging het bij mij steeds mis....ik heb geen verwarmde kas dus kregen ze last van spint en einde verhaal....
ik heb nu grote rhizomen die in de huiskamer staan en dat gaat prima......die zijn toch sterker.
maar mocht ik ooit nog eens een verwarmde kas hebben dan staat hij ook vol met heliconia's......ze zijn zoooo moooi.

do, 25/10/2007 - 22:07
marcoangela

dank voor uw reactie maar moet ik hem nu wel water geven ?

vr, 26/10/2007 - 15:59
texeltje

zolang lang hij nog groene scheuten heeft zou ik hem wel water geven......maar als alles geel wordt en verdort stoppen met water geven een tijdje om hem in rust te laten.

vr, 26/10/2007 - 16:34
jim

@texeltje : enig idee of het ook zo moet gaan met hedychium ? Heb ze dit jaar voor 't eerst. Sinds vorige maand meerdere nieuwe scheuten die nog behoorlijk doorgegroeid zijn (in pot). Staan nu ook beschud in garage. Laten doorgroeien of gewoon de sch

vr, 26/10/2007 - 16:51
texeltje

als mijn gembers geel worden spit ik ze uit en leg de rhizomen in de garage in een krat koel en droog weg...
de pot...ja je kunt hem door laten groeien maar krijgt hij wel genoeg licht in de garage en is het niet te koud? anders gaat hij toch ook geel worden en verdorren...je kunt hem dan gewoon in de pot laten staan en helemaal stoppen met water geven....pas in februari maart warmer wegzetten en water gaan geven...liever ook opnieuw oppotten in verse aarde.

vr, 26/10/2007 - 18:50
jim

Hartelijk dank. Da's mooie praktische info.

Onderwerp gesloten