Help mijn druif de zomer door...

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 12/05/2004 - 22:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Help mijn druif de zomer door...

Ik heb een blauwe druif in mijn achtertuin die nu al bruine 'blaasjes' vertoont ik had dit vorig jaar pas aan het einde van het seisoen.
Vraag: hoe of wat moet ik doen ? afknippen ? of besproeien met mengsel van water/spiritus/zeepsop? of gewoon een bestijdings middel. Bij voorbat dank voor de geleverde reacties

Arjan ter Schegget

vr, 14/05/2004 - 02:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zie je beestjes of zit het echt in het blad of scheut.Die bruine blaasjes komen me bekend voor,maar dan op een paar bladeren.Ik heb zelf ook een blauwe druif .Ik denk toch een soort schimmel en daar helpt spritus/zeepsop niet tegen.Voor een schimmelmiddel moet je naar een tuincentra.

vr, 14/05/2004 - 11:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,

Zou het geen valse meeldauw kunnen zijn? dat heb ik ook eens in mijn druif gehad.
De bladeren vertonen blaasjes en de vruchten worden niet rijp maar zwart.

Als dat zo is, moet je heel vroegtijdig beginnen met bestrijden. Bladeren aan boven en onderkant spuiten.

Groet,

Karen

do, 20/05/2004 - 18:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Even een vraagje over de druif. Staat hij in de volle zon vanaf de morgen? Heeft hij deze vlekjes over het hele blad en alle bladeren?
indien niet over gehele blad en niet alle blaadjes kan het ook een aantasting zijn van zonnebrand. Meeldauw is altijd terug te vinden aan een witte waas op of onder de bladeren.
Echte meeldauw aan de onderkant van het blad, valse meeldauw aan de bovenkant van het blad. Bij valse meeldauw is het makkelijk te bestrijden door te spuiten metr een schimmelmiddel, echte meeldauw zit in de plant en dan is mijn advies verwijderen en een nieuwe planten.
Geef de druif ook wat extra voeding 12-10-18 ( kunstmest) en wat extra kalk. Een druif die het naar zijn zin heeft en die snel genoeg kan drogen in de morgen zal weinig last hebben van aantastingen.

Welke blauwe druif is het trouwens?

succes Herman

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag