Het weer.

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 28/12/2009 - 01:11
leeuwtjes

Het weer.

Ben even aan het rondkijken geweest voor het weer op langere termijn maar hoe ze dat hier voorspellen zakt mij de broek vanaf bv. 5 jan bij weeronline min themp.+3 max +8 en bij weerplaza max -3 en de min -9 rara hoe kan dat,dat is toch niet zo'n klein beetje verschil.

Jan.

ma, 28/12/2009 - 08:22
Weatherman

Hoe kan dat? Waarschijnlijk is de atmosferische toestand nu van dien aard dat het verwachten van het weer 10 dagen (!) vooruit weinig zin heeft. Een kleine verschuiving tijdens de eerste dagen heeft blijkbaar een groot gevolg voor de weersituatie van een week vooruit.
Dit is niet altijd zo, maar nu voor onze omgeving wel.
Tip: volg de verwachtingen en kijk of de trend duidelijker wordt. Ensembles (pluimen) zijn daarbij het beste bruikbaar.

En als je je er niet echt in wilt verdiepen, want het weer verwachten is niet zomaar 1 model overnemen, laat je dan voorlichten door de weermensen in de media.

ma, 28/12/2009 - 12:36
leeuwtjes

Het was er mij alleen maar om te doen dat het inderdaad geen zin heeft om zover vooruit te voorspellen want nu nog geen 24 uur verder hebben beide weer een heel andere voorspelling voor die zelfde 5 de januarie.

Jan.

ma, 28/12/2009 - 15:10
mati026

Is dit een forum over het weer?!

ma, 28/12/2009 - 15:51
edwardkarin

Nou liever niet want dan wordt ik een 'troll' omdat ik van warmte hou en geen vorst, dat is vaak wel de trend op weerfora, ze hopen dat het gaat vriezen dat het kraakt.

Maar de nieuwe GFS kaarten waarondermeer de voorspelling van weeronline vandaan komt geven in de verste verte geen kou tot 4 januari.

Maar ook de EC kaarten laten het lage drukgebied in onze buurt liggen danwel iets noordelijker komen, waardoor zeker midden en zuid Nederland wat meer zachtere lucht behoud.

Het is afwachten hoe het gaat verlopen, over 48 uur is het duidelijker denk ik?

Maar in het ongunstigste geval met koudere transsportlucht zijn we de klos hier.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag