hoe verplanten van palmzaailingen

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 08/05/2007 - 15:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoe verplanten van palmzaailingen

Zoals hierboven al staat: hoe verplant ik deze? Ik bedoel dan vooral hoe diep. Mijn gekiemde zaden zijn bovengronds geduwd door de wortel en op de wortel lijkt een blad(spriet) te komen. Moet de pit mee onder de grond verplant worden of niet? Ze staan nu in een piepschuim bakje.
Ik dacht ook dat het eerste blad ook uit de pit zou komen maar dat is dus niet zo?

di, 08/05/2007 - 15:39
miepje

De palm houdt van een diepe pot, want hij krijgt lange wortels.
Je moet hem gewoon overpotten in een grotere pot, en alleen het blad sprietje moet boven de grond, de rest kan gewoon onder de grond hoor, doe ik ook altijd en het groeit hardstikke goed. Succes ermee.

di, 08/05/2007 - 15:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

ok, bedankt! Ik was van plan ze in plastiek flessen met gaatjes te stoppen.

di, 08/05/2007 - 21:05
miepje

ze houden trouwens van veel water en veel zon! dan komt alles goed!

do, 10/05/2007 - 23:45
kroisos

Pas op met het te diep planten van zaailingen, het beste plant je ze juist zo dat de wortels net onder de grond zitten. sommige soorten hebben niet zo'n last van iets te diep geplant te staan maar de meest reageren hier slecht op.
...ook niet alle palmzaailingen houden ervan om direkt in de volle zon te groeien en gaan verbranden ook oppassen met water geven. een beetje water geven als de grond wat droogjes aanvoelt is meer dan genoeg, dit hangt natuurlijk ook af van de soort palm, de temperatuur, ..... bij warm weer mag je ze wat meer water geven maar in de winter hou je ze het best zo droog mogelijk.....

gr
kristof

vr, 11/05/2007 - 14:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het gaat over zaailingen van de trachycarpus fortunei. Momenteel staan ze in een 1,5 l waterfles waarvan het bovenste afgesneden is, en enkele gaten in de bodem gemaakt. Ik heb het beginnende blad ongeveer een cm onder de grond geplant waardoor het zaadbolletje net onder de grond zit.
Flessen staan voorlopig nog in de (onverwarmde) veranda bovenop de aquarium, en zijn voorlopig nog afgedekt met de toppen van de fles( op het ogenblik nog geen beginnend blad zichtbaar). De grond heb ik er heel losjes ingedaan en met plantenspuit gesproeid . Ik zie nog veel condens in de fles dus ik vermoed dat ze nog vochtig genoeg staan?
Ik heb ook nog zaden van chamereops humilis waarvan enkele zaden boven geduwd zijn, en ben van plan deze te verplanten als het eerste blad zichtbaar word.

Doe ik het goed zo? Nog tips voor een beginner?
Bedankt!
Veerle.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag