Hoe verzorg ik een plumeria?

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 16/04/2011 - 12:42
ilvy

Hoe verzorg ik een plumeria?

Vorig jaar ben ik naar Maleisië gereisd en heimelijk verliefd geworden op de plumeria. Helaas heb ik daar geen zaden kunnen vinden.

Nu zag ik dat ik op internet in Nederland wel aan een stekje of zaden kan komen. Echter, ik zou heel graag willen weten wat benodigd is om deze plant tot een mooie boom te kunnen laten bloeien.
Op dit moment woon ik nog op een appartement met balkon op het zuiden. Daarnaast is de isolatie perfect hier en hebben we erg veel daglicht m.b.v. de grote ramen. Ik verwacht hier hooguit nog anderhalf jaar te wonen, waarna uiteindelijk een huis met tuin zal komen.

Is het mogelijk om tot die tijd hier een plumeriaplant te houden? Zo ja, wat heb ik nodig? Qua materialen, maar ook de periodieke verzorging, etc.

En mocht iemand nog tips hebben voor een goede 'plumeriastek-handelaar', dan hoor ik het graag :)

zo, 17/04/2011 - 17:24
Plumie

Een plumeriaboom in Nederland groeien is redelijk moeilijk aangezien de plant niet van koud weer en natte grond houdt. Al mijn plumeria's staan in potten en deze breng ik in het najaar naar binnen. Je kan ze laten doorgroeien in de winter maar over het algemeen komt het de plant niet ten goede. Ze krijgen bijna direkt last van spint en in het voorjaar moet je extra voorzichtig zijn met de zon. Ik laat mijn planten hun bladeren verliezen en daarna overwinteren ze in een koele slaapkamer. De planten groeien ongeveer 10 cm. per jaar en vertakken wanneer ze bloeien. Op je balkon naar het zuiden kan je zeker plumeria's hebben. Als je snel bloemen wilt raad ik aan om een stek te kopen met of zonder wortels,met zaad moet je rekenen op vier tot vijf jaar voordat je bloemen krijgt. Ik heb mijn planten in Hawai besteld of via ebay in Azie gekocht.

wo, 20/04/2011 - 00:32
leeuwtjes

Vraag eens bij infoattexeltropics [dot] nl de website is even buiten werking maar Esther heeft vele soorten en kleuren geénte stekken.

Groejes Jan.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag