Ideale plant voor binnen in veel licht?

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 08/03/2008 - 23:49
Somnus

Ideale plant voor binnen in veel licht?

Hoi,

Ik zou graag een exotisch plantje zetten halverwege m'n trap. De plaats is redelijk groot: het raam is 2 meter breed en van vloer tot plafond en volledig naar het zuiden gericht, diepte onbeperkt in verhouding met breedte; er is maw dus redelijk wat licht.
Welke exoot is hiervoor goed geschikt? Hij mag dus redelijk wat plaats innemen, zie het maar als een eye-catcher :-)
temperatuur en vochtigheid kunnnen dus wel nogal varieren tussen zomer en winter aangezien dit binnenshuis is hij in de gang zal staan...

di, 26/02/2008 - 00:24
ficuselastica

Enkele bekende planten:
Yuccainfo-icon, Dracaena, Ficusinfo-icon (verschillende soorten)
Phoenix Canariensis (Canarische dadelpalm)

Kijk wel uit met de hete zomerzon achter het glas; alleen cactussen en vetplanten houden dat echt goed uit.

wo, 27/02/2008 - 00:44
Somnus

hallo Ficuselastica,

Bedankt voor de reatie.
Aan die warme/sterke zomerzon kan je weinig doen hé. De zon zelf zal wel erg steken maar de ruimte is toch zo groot (gang) dat de warmte zich wel zal verspreiden.

wo, 27/02/2008 - 14:26
palmfanatico

hey, de phoenix canariensis is idd een mooie plant, ik heb hem zelf ook binnengehad, maar let goed op hij is wel heel erg aantrekkelijk voor spint enzo, ik heb het bij allebei mijn phoenixen gehad en best lastig weg te krijgen, ten 2de als ze binnen zitten geven ze van die lange takken die best breekbaar kunnen zijn. het is wel een mooieplant voor binnen maar of hij ook echt heel erg geschikt is (naar mijn ervaring dan) denk ik niet. ik heb nu een adonidia merilli (christmas palmtree) in mijn slaapkamer staan, die kan tegen hele felle zon, groeit dan het beste, heeft nergens last van, groeit snel en geeft bovendien als hij redelijk volwassen is hele mooie rode vruchten in de winterperiode. het enige probleem is dat hij niet echtmakkelijk te vinden is in nederland.
Het mooie ook van deze palm is dat hij snel een stam maakt en eigenljk heel snel de hoogte in gaat, de phoenix die word is heeeeel breed voordat hij de hoogte in gaat.
hieronder een foto van mij adonidia merilli

greetzz marco :D

Ideale plant voor binnen in veel licht?
vr, 29/02/2008 - 23:24
Somnus

Palmfanatico, bedankt voor 't antwoord, hier ga ik eens wat onderzoek naar doen ;-)

zo, 02/03/2008 - 23:02
palmfanatico

oke graag gedaan! in iedergeval de Christmas palmtree, adonidia merilli is maar een voorbeeld! zover ik weet zijn vooral de echt tropische palmen echt geschikt voor binnen! want de phoenix canariensis verwacht in principe een soort van pauze in de winter! kijk maar in spanje italie en dat soort landen daar is he tin de winter ook maar 5 tot 15 graden ofzo en in die periode groeein ze meestal niet. in mijn geval was dat niet zo ze bleven maar groeien en kregen dunne slappe takken. het beste is gewoon een goeie tropische palm zoeken die niet spint gevoelig is. Succes! BtW voor soorten enzo kan je kijken op https://tinyurl.com/y6kkzxqv dar kan je ook zaden bestellen mocht je daar geinteresseerd inzijn. mar voor de info heb je daar ook genoeg aan!

greetzz suxxes

za, 08/03/2008 - 23:34
master

je kan ook kiezen voor een ananas plant als hij maar niet in het directe zon licht staat

Ananas Champaca deze is eetbaar

Ideale plant voor binnen in veel licht?
za, 08/03/2008 - 23:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ananas verdraagt uitstekend zon.
De plant is niet erg geschikt voor op de trap met z'n scherpe stekels. Met langslopen blijf je gemakkelijk haken.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag