informatie over de dragonfruit

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 06/03/2016 - 12:09
Plofhoofd

informatie over de dragonfruit

Hallo, ik heb een vraag over de pitahaya/dragon fruit cactus. Ik vind deze vrucht erg lekker, maar hij is moeilijk te vinden om te kopen. Daarom leek het me een leuk projectje hem zelf te kweken. Ik weet er nu vrij weinig over, en vroeg me af of iemand me hier meer over kon vertellen. En of het uberhaupt mogelijk is de vrucht binneshuis te kweken.

zo, 06/03/2016 - 16:01
werfleider

Hier vindt je er meer over https://tinyurl.com/y5o27tug : het gaat dus om 2 geslachten cactussen. Probeer dus deze planten, of zaden, te vinden. Of het mogelijk is ze hier te kweken is een andere vraag! Maar proberen is toch ook al leuk. Veel succes

zo, 06/03/2016 - 20:38
RdB

De engelstalige versie heeft een stukje over de cultuur en waarschuwt 'homegrowers' dat er pas goede vruchten aan komen na kruisbestuiving. Dit zal je waarschijnlijk met de hand moeten doen: de natuurlijke, nachtelijke, bestuivers zijn hier niet. en zeker niet binnen.
Ruud

ma, 14/03/2016 - 20:56
Wansh

Aangezien u nederlands spreekt denk ik niet dat ons klimaat het toelaat Drakenfruit te oogsten. De cactus zelf kweken is wel mogelijk!!!
Heb het zelf al geprobeerd (niet zo lang geleden), met groot succes.
Je moet de zaden eerst uit de vrucht halen en spoelen in water zodat al de witte pulp eraf is (anders gaan de zaadjes schimmelen). Daarna in een huishoud doekje (papier) leggen, bevochtigen en in een afgesloten plastiek bakje of zakje op een warme plaats. Na een waak à week en half zal je de eerste zaadjes al zien kiemen. Vouw het doekje open en probeer de zaadjes er niet af te halen. ze zitten namelijk vast aan het doekje. Je kan de zaadjes met doekje en al (scheur/knip het stuk doek waarmee de zaadjes bedekt waren eraf) in de grond steken. Wel niet te diep. Later zal je zien dat er kleine sliertvormige cactusjes gevormd worden. Na enige tijd zal de cactus stoppen met groeien in lengte maar zal bovenaan groeien in breedte. Je kan dit stuk afsnijden (diameter meer dan 3cm) dan laten drogen voor enkele dagen en dan planten in cactusaarde.
Veel plezier!!
Grts Wansh

di, 15/03/2016 - 17:46
Plofhoofd

Heel erg bedankt allemaal. Ik ga er binnenkort mee beginnen, en meer tips zijn dus van harte welkom!

di, 15/03/2016 - 17:46
Plofhoofd

Heel erg bedankt allemaal. Ik ga er binnenkort mee beginnen, en meer tips zijn dus van harte welkom!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag