Kennis maken

13 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 14/04/2006 - 15:19
rekel

Kennis maken

Op verzoek nog een keer dit onderwerp ;)
Het leek me eens leuk om iedereen te leren kennen op dit forum, dan weet je tenminste écht met wie je praat...
Dus vertel ff iets over jezelf en laat een foto zien als je die hebt.
Ik ben dus Raymond, 21 jaar, kom uit Sprundel (omg Breda), ben nu zo'n half jaar fanatiek met exoten.
Ik ben alweer bijna 1,5 jaar samen met mijn vriendin en onze droom is om over n paar jaartjes in Curacao een stekkie te zoeken.
Als je nog meer wilt weten, just ask... hieronder een te blije foto van een weekendje Giethoorn.

Kennis maken
vr, 14/04/2006 - 12:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Raymond,

Ik heb effe gezocht naar een foto maar helaas ......gaat met niet 1 2 3 lukken, maargoed, Ben 37 jaar getrouwd moeder van 2 kinderen van 5 en 9. Woon op het zonovergoten eiland Texel.
Ben al ruim 10 jaar in de ban van exoten maar de laatste 3 jaar ben ik er pas echt voor gegaan. Mijn man en kids zuchten wel eens om mijn hobby want het huis staat vol met plantjes en in de tuin mag er absoluut niet gevoetbald worden (gelukkig heb ik ruimte zat om huis waar het wel kan en mijn tuin is toch veel te klein)
Maar sinds kort komen de kinderen vragen wanneer ga je weer zaaien want dan willen ze helpen, ik heb ze zelf ook potjes gegeven met zaadjes en tegenwoordig zeg ik hoe ze het moeten doen en dan zijn ze er ijverig mee bezig....wat een kanjers he....
groetjes esther

vr, 14/04/2006 - 13:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hehe je kunt ze het niet vroeg genoeg leren he ;)
Lekker hoor op texel ben jaloers...

vr, 14/04/2006 - 15:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo, ik ben dus Chris.
Ik ben 27, woon in Winterswijk, getrouwd en 1 dochtertje die vandaag 6 maanden is.
Dit is een foto van mij naast mijn achtertuin...
Eeehhh... I wish!
Was tijdens een vakantie op curacao, waar mijn voorliefde voor palmen en andere exoten niet geboren, maar wel hevig versterkt is..
Leuk initiatief trouwens!

Chris

Kennis maken
vr, 14/04/2006 - 15:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Raymond,

ik ben Miranda en woon in Oud Gastel (vlakbij dus) en ben sinds een jaar echt serieus met exoten voor in de tuin bezig. Daarvoor ook al wel maar dat waren meer kuipplanten. Ik ben nog net 37 en moeder van 2 kids (8 en 9, bijna 10). Mijn andere hobbie is het kweken van trop. botanische orchideeën. Het hele huis staat ermee vol. Ook ik heb vorig jaar de tuin opnieuw beplant (nieuwbouwhuis) en ook mijn tuin is naar mijn mening veelste klein. Moet nu nog delen met man en kids. Maar zit al te kijken hoe ik nog een stuk gras kan annexeren voor een mooie palm....

Gr. Miranda

vr, 14/04/2006 - 15:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Miranda,

Goh ook toevallig allebei 37 en twee kids, (dochter en zoon)
Je hebt inderdaad wel eens een schuldgevoel wat betreft de kinderen maar ja die van mij willen alleen maar hutten bouwen en scheuren met de skelter en voetballen tja daar is geen ruimte voor, dus ik heb de hele tuin voor mezelf ingepikt. Komt wel bij dat ze ruimte genoeg hebben om huis dus.....en mijn man, die heeft absoluut geen groene vingers...maar alle drie moeten ze inmiddels wel toegeven dat mams wel erg mooie plantjes heeft.
groetjes

vr, 14/04/2006 - 16:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Esther heb je miss een foto van je tuin? Ben wel benieuwd...

vr, 14/04/2006 - 17:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Raymond,

Op dit moment heb ik geen recente foto, en mijn tuin is nu ook kaal op mijn Musa Basjoo na. Verder heb ik net alle planten buiten gezet uit de winterberging en ik ga dit weekend mijn Trachycarpus fortunei, Phoenix Canariensis, Trachycarpus wagnerianus, Chamaerops humilis in de volle grond zetten. Daarna volgens mijn Alocasia en Xanthosoma sagittifolium, de vele siergembers en canna's en bamboe. Verder heb ik nog een grote strelizia en callistamon, Butia maar die laat ik in een pot staan. Ik heb ook heel veel zaailingen van palmen en andere planten maar weet nog niet echt wat ik daar mee ga doen.(in een pot of vast of gewoon weg)
Maar ik zal geregeld foto's maken van mijn tuin en op het forum zetten zodat je het resultaat kan zien. Ik heb overigens ook en aantal hele bijzondere Ipomoeas met de meest bijzondere tinten opgekweekt die heb ik o.a. uit Amerika vandaan, die gaan mijn schuttingen opsieren van de zomer.
Ik had alles nog in pot gelaten omdat vorig jaar mijn tuin opnieuw aangelegd is en ik bepaalde soorten pas aan het eind van de zomer kreeg, ik was bang om deze kostbare jongens (meisjes?) te verspelen. Enne hoe zit dat bij jou........? Wat is ze weer nieuwsgierig he......
groetjes

vr, 14/04/2006 - 17:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb nog niet zo veel om te laten zien hehe... ik heb nu 1 dactilifera van 5 maanden oud, zijn nu 2 sprieten. De andere 85 zaden staan nog te kiemen op de verwarming, hopen dat het wat wordt...
Ik wilde eigenlijk een paar trachycarpussen kopen voor in de tuin maar omdat we net een jonge labrador hebben kan ik dit beter uitstellen, die tijger krijgt alles kapot hier rond het huis.
Maar we hebben hele serieuze plannen om redelijk snel naar Curacao te vertrekken voor goed, daar wil ik mijn hobby pas echt gaan uiten!
Als het aan mij ligt vertrekken we volgende maand nog, maar mijn vriendin wilt miss eerst nog een opleiding gaan volgen voor ze het aan durft... we zullen zien!
Hoe dan ook ik zal hier toch wel op t forum blijven hangen ;)

vr, 14/04/2006 - 17:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wauw Curacao...........super.....daar zal het zeker gaan lukken zeg...
poeh ben wel jaloers hoor, k zou dr niet lang over na hoeven denken en gisteren al zijn vertrokken haha.......sinds ik op Jamaica ben geweest heb ik mijn hart verloren aan tropische eilanden....
t zal een heel verschil zijn wat planten betreft.....daar groeien bepaalde soorten waarschijnlijk als onkruid, terwijl we ze hier kwijlend uit de grond staan te kijken..........
groetjes

za, 15/04/2006 - 13:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ook niet alles is aan de groei te krijgen op curacou daarvoor is het TE droog. Maar buiten alles zou ik ook vertrekken hoor, dan maar een flinke waterinstallatie inleggen en dan loop ik wel wat meer met gieters rond ;) Cocospalmen gana daar lukken en als ik die ooit nog eens mag laten groeien pfff Succes daar en natuurlijk veel plezier, hopend op dan tegen die tijd wel een paar foto's :)

za, 15/04/2006 - 17:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi Raymond,

Ach ben ook de beroerdste niet...als je nou al snel vertrekt dan kom ik wel langs om mijn foto's te laten zien hahaha.....heeeeeeel vervelend.
groetjes

zo, 16/04/2006 - 12:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,

Bij deze zal ik me eigen dan ook voorstellen. Ik ben Robbin en ben nu 18 jaar. Kom oorspronkelijk uit Schiedam, maar ben nu woonachtig in het brabandse steenbergen. Ik volg nu de de 4jarige Mbo Hoveniersopleiding in Goes. Met exoten ben ik nu strax zo 2 jaar aan de gang. Mijn doel is om van mijn hobby mijn werk te maken en ik hoop dus ooit een eigen bedrijfje te hebben. Dit was een klein verhaaltje, als je meer wilt weten dan hoor ik het wel :)

Helaas ook geen recente foto mogelijk.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag