kweekbak info

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 14/02/2004 - 01:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

kweekbak info

Mijn zaadjes moeten in een verwarmde grond gezaaid worden +- 25°,hoe doe ik dat?Moet ik die ook met een tl lamp verlichten ?
danku

zo, 15/02/2004 - 18:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Diverse mogelijkheden: de boven kant van de cv ketel of boiler,op de lichtbak van een aquarium,verwarmde kweekbak kopen ,radiator (kan erg heet worden), alles wat constant warmte afgeeft, wel ff checken met thermometer. Tl licht heeft geen zin,geeft geen wamte,en om te ontkiemen hebben zaadjes geen licht nodig.En voor jonge plantje geeft een tl lamp te weinig licht i p v daglicht.veel succes.

za, 21/02/2004 - 17:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb een verwarmde zaaibak gemaakt met behulp van een verwarmings-snoer die je bij een DHZ-zaak kunt kopen (wordt verkocht als middel tegen het bevriezen van waterleidingen buiten)
en een timer. Het snoer op de bodem, zaaigrond erop, thermometer
in de zaaigrond steken (controle) en met de timer uitproberen tot de juiste kiemtemperatuur van de zaaigrond bereikt is.

za, 21/02/2004 - 19:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik zit te denken aan een thermostaat,die het snoer aan en uitschakelt als de juiste temp bereikt is.Maar dan moet je een beetje elektro achtergrond hebben.Het bestaat wel ,want wij gebruiken het bij vloerverwarming.Waarbij de voeler van de thermostaat in de vloer zit. Maar dit wordt een te prijzige kwestie denk ik.

zo, 22/02/2004 - 20:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb al vele jaren een hobbykastje met thermostaat en deze werkt goed.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag