tips voor ene kleine tuin

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 14/02/2004 - 11:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

tips voor ene kleine tuin

Wij gaan eind maart verhuizen van een klein huis met een grote tuin naar een groot huis met een kleine tuin. Ik vind het heel jammer dat ik m'n tuin achter moet laten, maar soms moet je een keuze maken..
De nieuwe tuin ligt wel aan een park met veel bomen, dus op zich wel groen genoeg. De vorige bewoners waren blijkbaar geen tuinliefhebbers, want er liggen alleen maar witte stenen en aan de randen wat groen. Aan de zijkanten met de buren lichthouten schuttingen van Gamma ofzo, met aan de bovenkant opengewerkt. Kwestie van smaak, maar ik vind zowel de stenen als de schuttingen afschuwelijk. In de tuin staat ook nog een stenen berging. Hoe kan ik hier, ondanks de zeer beperkte ruimte toch een leuke, gezellige tuin van maken? De tuin die ik nu heb heeft een mediterane sfeer met druiven, blauwe regen, rozen, een pad van grind en een terras met oleander enz. Zoveel kan er nooit meer in die nieuwe tuin, maar hoe krijg ik dat 'knusse' weer terug? Iemand tips?

za, 14/02/2004 - 13:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

beginnen met positief te denken. Stel dat je op een flat met een balkonnetje zat en een paar bloempotten.
Schilder de schutting groen. Wat voor stenen zijn het ? Gewone tegels ?
Zo ja die kunt je omdraaien .Indien niet kun je ze misschien met betonverf schilderen
Een druif en rozen kunnen ook in deze tuin . Clematissen ook .
Stenen berging is die van gewone bouwstenen ? Hoe dan ook . Wat tegels er voor weg. Twee of drie verticale latten er tegen aan . Draden er voorlangs en daar kan ook wat tegen aan groeien. Ga maar gauw een paar tegels weghalen wat nieuwe aarde erin en zet er wat viooltjes neer dan kijk je er al heel wat vrolijker tegen aan
Hoe klein is de tuin? Haal dan aan beide kanten een rijtje tegels weg. Tegels rechtop zetten nieuw zand toevoegen want er zal wel wit zand liggen. Als je begint met een tegel neem je verder naar achteren een tegel meer weg. Krijg je vanzelf meer tuin. De tegels kun je als staptegels gebruiken of om je potplanten op te zetten. Vergeet echter niet de gezelligheid en het knusse moet je zelf maken !

za, 14/02/2004 - 16:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kijk, daar heb ik wat aan! Ik had er zelf al aan gedacht de tegels kapot te slaan en weer neer te leggen, zodat het er in elk geval wat natuurlijker uit ziet. Bedankt voor de tips.

zo, 15/02/2004 - 14:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

geniet vooral van het feit dat je een tuin hebt,en als je van zo'n grote tuin komt dan zul je toch zelf ook wel creatief genoeg zijn om het weer om te toveren tot iets moois. schuttingen kun je ook schilderen,in overleg met de buren. Haal vooral al vast veel voorjaarsbloeiers in huis,dat vrolijkt altijd op en verder kun je in elk tuincentrum je hart ophalen wat betreft ideeen.maar ik neem aan dat je dat zelf ook wel kunt bedenken, want zo te lezen heb je groene vingers . veel succes.

ma, 16/02/2004 - 18:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

In mijn vorige tuin van 25m2 had ik een kwartrond beetje verhoogd terras achterin met eromheen border. Dus in de hoeken een randje en een aflopend stukje van 40 cm aan de voorkant. Dan links en rechts een golvende border en ertussen een soort pad van gras met staptegels erin. De beplanting bestond uit een vuurdoorn tegen de achterschutting, ernaast twee clematissen en een roos door elkaar heen. herfstanamoon, kruiden, buxusinfo-icon, gebroken hartje, een gigantische hostainfo-icon en evengrote varen, rozenboogje tussen terras en linker border, slaapkamergeluk, druif en een appelboompje.
Het resultaat was een echte tuin, ondanks je er niet met meer dan 3 personen in kon :-)

di, 17/02/2004 - 10:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wat een leuk idee, zeg! Ik denk alleen dat zoiets bij ons niet kan, omdat we ook een 'achterom' hebben, dus de ruimte achterin de tuin zijn we kwijt.
Ik denk dat we het begrip 'tuin' maar los moeten laten en er een groot terras van maken en aan de buren vragen of we de schuttingen mogen verven, dat scheelt al.
Bedankt allemaal voor de tips!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag