Livinstonia Australi

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 17/01/2007 - 17:07
deburen

Livinstonia Australi

Na enkele maanden geleden met mijn palmverzameling begonnen te zijn -met aankoop en zaai-experimenten- liep ik vandaag in een tuincentrum een Livinstonia Australi tegen het lijf. In deze plant had ik me nog niet verdiept maar ik kon het niet laten ze mee te nemen. Ze was afgeprijst van 150 euro naar 50 euro en zag er best goed uit. Ze is ongeveer een meter hoog. Ik weet hier verder niets over, misschien jullie wel? Ik hoor het graag! water, verzorging licht enz... Op Google is hierover niet veel te vinden. De palm heeft zeer grote bladeren, een foto zal morgen volgen, de reacties hopelijk vandaag al,
groetjes Frank

wo, 17/01/2007 - 19:09
kroisos

hoi Frank,

je geeft ze best zoveel mogelijk licht en geef je australis in de zomer veel water dan zie je hem bijna groeien. in de winter aan de droge kant houden en laat hem maar rustig buiten totdat er echte vorst word voorspeld (wel best onder een afdak). mijn ondervindingen zijn dat ze sterker zijn dan de chinensis en dat ze zeker 5x sneller groeien ook. een paar graden vorst kunnen ze best verdragen integenstelling tot de chinensis.

groetjes,
kristof

wo, 17/01/2007 - 19:11
kroisos

o ja,

als ze van die hele lange bladstelen hebben komen ze uit een kas en kunnen ze gemakkelijk afknakken door de wind. je zult zien dat de bladstelen die hij buiten aanmaakt veel korter zijn.

groetjes,
kristof

wo, 17/01/2007 - 22:40
deburen

Bedankt Kristof voor de tips!

Onderwerp gesloten