Weet het echt niet meer.

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 17/01/2007 - 14:13
steveD

Weet het echt niet meer.

Hallo,

Het is een lange tijd geleden dat ik dit forum eens heb bezocht, maar nu weet ik het echt niet meer.
Ik heb al mijn bananenplanten netjes ingepakt voor de komende winter, maar door de aanhoudende hoge temperaturen en regen zijn deze nu aan het rotten. Om ze toch nog te redden heb ik dan maar de bescherming van de planten gedaan. Nu spreken ze toch over lichte nachtvorst vanaf zondag.
Moet ik nu mijn winterbescherming terug aanbrengen?

Mijn gunnerainfo-icon manicata's had ik ook reeds afgedekt met eigen blad, nu zie ik dat deze zelf nieuwe bladeren aan het vormen zijn. Dit is toch niet meer normaal?

wo, 17/01/2007 - 16:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Voor deze planten toch heel normaal. In het land van herkomst maken dit soort planten geen rusttijd door, maar hier passen ze zich aan aan de koude periode. Die hebben we tot nu toe niet gehad, dus is doorgroei bijna vanzelfsprekend.
Jammer dat je ze te vroeg hebt ingepakt. Toch nog maar weer even terug in de doos!
Bij de Gunnerainfo-icon manicata zullen de jonge bladeren bevriezen, maar de wortelstok heb je tenminste beschermd!

do, 18/01/2007 - 09:43
texeltje

ik zou ze niet zomaar aan vorst bloot gaan stellen. Inpakken dus..
ik heb mijne vlak voor de kers ingepakt en zo gelaten, mocht de stam afsterven dan begint ie wel weer van onderaf te groeien.

zo, 21/01/2007 - 17:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik ga mijn bananen mss deze week voor het eerst deze winter inpakken! Zolang het niet harder vriest dan -3 doe ik niets.Wel zijn alle bladeren eraf,maar dat kwam door storm (afgeknipt,want het zag er niet uit). Hij groeit nog steeds zachtjes door. Zorg er ook voor dat je bescherming toch een beetje kan luchten en dat het niet nat wordt !

Onderwerp gesloten