Met pot ingraven

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 14/12/2006 - 18:44
RP1

Met pot ingraven

Bescherm ik de trachycarpus fortunei die ik komend voorjaar in de volle grond zet niet beter tegen de vorst als ik hem met pot en al in de volle grond ingraaf.Dan kan ik in het voorjaar de pot weghalen en hem goed uitplanten...Als ik hem zo in pot buiten laat staan zoals ie nu staat kunnen de wortels bevriezen toch ?Of gewoon in de schuur zetten ?

do, 14/12/2006 - 22:01
turtle

Zet hem maar in de schuur,en in het voorjaar pas uitplanten.
Of je moet de pot goed isoleren.

vr, 15/12/2006 - 11:44
Separatist

Ik overwinter verschillende soorten Trachycarpus in pot buiten. Staan droog onder een afdakje, verder doe ik niks om ze te beschermen. Is meteen een test of ze hard genoeg zijn om volgend jaar in volle grond te plaatsen. Hetzelfde doe ik met een Yuccainfo-icon rostrata en een Chamaerops humilis.
Bij extreem lage temperaturen of vrieskou voor een langere periode kan ik ze nog steeds verplaatsen naar het tuinhuis als dat nodig is.

groeten
Yves

vr, 15/12/2006 - 11:50
rwo

Ik heb trouwens op een ander forum gelezen dat (net als bij een hoop winterharde planten) je ze gewoon in deze tijd uit kan planten
Dan hebben de wortels de tijd om zich te zetten en kan de plant in het voorjaar meteen aan de gang.
gr.
Ruud

zo, 17/12/2006 - 04:16
Llanero

Hallo,

Nu planten heeft het voordeel dat de planten goed vastregen en in het voorjaar meteen van start kunnen gaan. Als je in het voorjaar/zomer wil genieten is het best nu de boel er in te zetten zolang het niet vriest. Planten zijn nu in winterslaap en er zitten geen tere jonge scheuten aan.

Groet,

Alexander

Onderwerp gesloten