Mijn beginnende exotische tuin

12 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 09/04/2009 - 21:04
markymark

Mijn beginnende exotische tuin

Ik ben sinds 2007 geintresseerd geraakt in het planten van exotische planten hieronder wat foto's van mijn tuin op het moment, bananen staan er nog wat kaal bij, maar zijn alweer hard aan het groeien.
Hieronder wat foto's.

De Cananriensis staat sinds vorig jaar in de volle grond heeft de winter goed doorgebracht, had vorig winter al bladschade opgelopen maar is nu al een maand of meer hard aan het groeien.

Mijn beginnende exotische tuin
do, 09/04/2009 - 20:53
markymark

Hier een foto van voor de winter, bananen waren ingepakt tijdens de winter.

Mijn beginnende exotische tuin
do, 09/04/2009 - 21:00
markymark

Dit is mijn nieuwe canariensis vandaag gekocht en geplant, was slechts 99 Euro bij ons lokale tuincentrum.
Mag ik de stekels van mijn Canariensis afknippen ivm mijn kleine zoontje of kan dit kwaad voor de plant?
Op de achtergrond een robusta staat sinds vorige zomer in volle grond en groeide vorige zomer al erg hard.

Mijn beginnende exotische tuin
do, 09/04/2009 - 21:02
markymark

Nog een foto van de Canariensis, met op de achtergrond nog een aantal basjo's en een fortunei.

Mijn beginnende exotische tuin
do, 09/04/2009 - 21:19
knieke palm

Goh, mooi zeg jouw tuin.
Maar stond die Robusta vorig jaar in de volle grond en heeft ie de winter overleefd ?
Dan moet je hem goed ingepakt hebben toch.
Wou het ook eens met een Robusta proberen, moet je even uitleggen hoe je dat hebt gedaan.

Groetjes Corne

do, 09/04/2009 - 22:33
markymark

Hoi Corne,

als je goed op bovenstaande foto kijkt zie je nog lichtslang om de stam heen zitten, ik heb 2 ijzeren pinnen langs de stam gezet daaromheen lichtslang en daaromheen een stuk gaas met een diameter van de grote van een speciekuip die heb ik ook als dak gebruikt, om het gaas 2 lagen noppenfolie.
Als temp. onder nul was lichtslange aan, de lichtslang heb ik eerst om de robusta heen gedaan en de 2e helft heb ik op dezelfde manier nog 2 musa's vorstvrij gehouden.
De robusta heeft tijdens de 2 winter zelfs nog 2 nieuwe mooie bladeren aangemaakt.
De bladeren die hij had toen hem kocht zijn kapot gegaan sinds hij in de tuin stond, dus alle bladeren die je ziet zijn sinds juli/augustus vorig jaar gegroeit.

vr, 10/04/2009 - 01:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

De stekels zijn gemodificeerde deelblaadjes, die vermoedelijk functioneren om het hart van de palm en de bloeiwijze tegen vraat te beschermen. Die functie speelt hier geen rol, dus is er mijns inziens geen bezwaar tegen het verwijderen ervan.

za, 11/04/2009 - 18:23
edwardkarin

Hee.. ehh Marymark, mooi tuintje, ziet er echt goed uit, en staat er knap bij na deze rotwinter die we hebben gehad, mooi hoor.

De bananentuin van vorig jaar, werkelijk adembenemend mooi, mooi dat je er zoveel over hebt gehouden, die stammen, die moeten alweer aan de groei zijn denk ik?

Succes, Edward

za, 11/04/2009 - 18:40
markymark

Hoi Edward,

De stammen zijn inderdaad al weer aan de groei, behalve de Sikkemensis die staat nog stil, maar is wel groen in het hard, dus dat zal wel goedkomen, las in een artikel dat de Sikkemensis een hoge temparatuur nodig heeft om weer aan de groei te komen, na deze warme dagen zal er wel iets gaan gebeuren.

Mvg Mark,

zo, 12/04/2009 - 15:52
edwardkarin

Nou ehhh... 't is al knap dat je ze door de winter hebt gekregen, en of het nu wat langer duurt of niet, dat ze al uitlopen en dat ze flink groter gaan worden is al een hele beleving, potver wat mooi...

Juist het belangrijkste wat er is heb jij gedaan het overwinteren, dat brengt alleen maar grotere bananen, en evt. zelfs de bloem en vruchten.

Mooi, bij mij moeten ze weer vanaf de grond starten, helaas, dan worden ze ong 1 meter hoog.

gr. Edward

wo, 15/04/2009 - 22:06
palmfanatico

wat een mooie tuin man.ik ben eigenlijk wel heel benieuwd hoe je die phoenix canariensis hebt late overwinteren? net als bij de washingtonia zoals je uitlegede? of anders?

groeten marco

zo, 19/04/2009 - 23:21
markymark

Beste Marco,

De Canariensis heb ik beschermd doormiddel van een zelfgebouwde houten constructie met noppenfolie en doorzichtig zijl, als de temp. onder nul ging heb alles verwarmd doormiddel van een lichtslang, bladeren heb ik samengebonden, op deze manier heeft deze canarienis -17 graden overleefd en is al sinds februari aan het groeienen.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag