Mijn Trachycarpus fortunei mist iets, maar wat?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 24/04/2007 - 23:39
Exotisch groentje

Mijn Trachycarpus fortunei mist iets, maar wat?

Hoi,

Ik liep vandaag in mijn tuin, liep langs mijn trachy en ontdekte dat de bladeren en steel in zijn geheel lichter van kleur (geler) aan het worden zijn, ook de jonge(re) bladeren! daar baalde ik flink van dus ik achter internet om te achterhalen wat de oorzaak kan zijn en plots kwam ik per toeval op dit forum terecht! Als eerste wil ik zeggen dat dit een geweldig en nuttig forum is, je vind hier van allerlei zeer bruikbare info!

Ik kwam ergens een antwoord tegen dat het komt door het verplaatsen van de boom van binnen naar buiten. Dat lijkt me in mijn geval sterk, want bij de verkoper heeft hij altijd buiten gestaan. Ik naar een tuinspeciaalzaak en de ervaren verkoper vertelde me dat je de palm kan vergelijken met buxusinfo-icon en dat je als voeding buxusmest (korrels) kan toevoegen. Dit heb ik 2 a 3 weken geleden gedaan, maar ze lijken steeds lichter (geler) van kleur te worden. Nu denk ik zelf dat hij misschien een ander bepaald soort voeding mist...!? Wie weet hier meer van?

Ik heb hem eind maart geplant (stam +- 70 cm) volgens de voorschriften, korrels/puin onderin voor waterafvoer. Bijgaande foto is helaas niet goed belicht, maar zet er binnenkort wel een nieuwe op...

Mijn Trachycarpus fortunei mist iets, maar wat?
wo, 25/04/2007 - 01:25
poefter

Hallo,

Probeer eens met Magnesium korrels (verkrijgbaar in de meest plantcentra).
Na de winter hebben de meeste van mijn palmen een geler kleur en na 1 behandeling met die korrels zie ik al na 2 weken het verschil.

wo, 25/04/2007 - 03:47
jim

Hallo,

Ga naar http://tinyurl.com/y3jdocaw
en halfweg de pagina vind je de link 'Afzonderlijke pagina Trachycarpus fortunei'. Vind je alle nodige goede raad voor je palm.

(Doe maar beetje (!) groene korrels. Bevatten alle nodige voedingsupplementen).

wo, 25/04/2007 - 12:52
Frankko123

Dit onderwerp is laatst op een ander forum eens behandeld. Hier de link.

http://tinyurl.com/y3ymum3x

Succes!

do, 26/04/2007 - 00:14
hent v

Hoi

heb je de palm wel flink water gegeven toen hij de grond inging ,dus het plantgat vol water laten lopen .ik denk dat het een vochtgebrek is. je kunt rond de wortelkluit een steek diep grond weghalen en er dan flink water in laten lopen (minstens 100 liter in tien stappen van 10 liter) zodat de grond onder de palm ook nat wordt want daar moeten de wortels toch naartoe.

Gr hent

do, 26/04/2007 - 22:47
imac

Het lijkt ook wel of de bladeren in de beschermmodus staan om het verdampingsoppervlak te verkleinen. Verwen hem maar eens lekker.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag