Moeras dionaea

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 05/04/2005 - 21:11
laurens

Moeras dionaea

Hey iedereen , ik hou erg veel van de natuur en had dan enkele hobby's zoals tropisch aquarium , exotische planten , bonsai en vleesetende planten

Ik ben vorige week een dionaea gaan kopen en die staat nu in een pot met waterschaal onder. Maar om de plant zich nog beter te laten voelen (niet erg veel licht in m'n kamer) heb ik buiten op een plekje waar een uur of 5 (nu!) van 10:00->15:00 zon is een moerasje/vijvertje gemaakt.
Ik heb een kuil van 20cm diep, 80lang op 60breed gegraven en daar plastic folie in gelegd.Omdat dit nogal diep leek , heb ik daar een dikke laag grind ingelegd(vijversubstraat 100% natuurlijk). Daarover staat een aquarium waar een stuk glas uit was , daar heb 'k plastic over gedaan en dat kan ook omhoog bij erg warme temperaturen in de zomer. Nu ... dat grind komt gelijk met het waterniveau en later moet hier nog een grondmengsel opkomen voor de plantjes. Nu vraag ik me af hoe ver dat zand onder water mag zitten; dus als het echt tot onder het waterniveau mag komen (ik bedoel dan dat onderste zand!) dan moet ik 'kiezels' weghalen. Dus mag het water tot aan het zand zitten, of nog verder? En hoeveel zand moet er dan opkomen; 5cm,15cm?natuurlijk zal het bovenste zand ruim boven waterpeil moeten komen....
Ik ben wel van plan om drogere en nattere zones te maken: dikkere laag zand, droger en dunnere laag, natter. Want als ze nog 's vleeseters hebben in de supermarkt hiertegen (deze dionaea uit tuincentrum) wil ik een drosera meebrengen.
Een beker gaat geloof ik niet in natte omgeving? (die kleine).

Nog een vraag , kan ik ook buiten turf (is voor aquarium ook goed?) vijvergrond gebruiken? Daar zit hoofdzakelijk veengrond en zandgrond in maar ook organische bestanddelen en een beetje klei /leem.?

Veel vragen maar op voorhand dank! Groeten , laurens

di, 05/04/2005 - 23:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Oja , moet ik ze (drosera; intermedia, rotundafolia, anglica en dionaea) in de winter dan koel overwinteren of kunnen ze gewoon in vorst enzo buiten blijven? (onder glas!)

groeten , laurens

wo, 06/04/2005 - 21:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik denk je dat beter ff op https://tinyurl.com/yyeyjbsf
kan kijken. Ik weet er niets van,behalve dat het vrij moeilijke
planten zijn om te houden. Derhalve wel intressant. Maar er zijn websites voor vleeseters (zijn ook exoten,maar sorry ik weet er weinig van,en de mede exoten ook ,anders was er wel reactie).

za, 09/04/2005 - 12:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nou , een paar berichten lager gaat ook er dionaea, dus....

ma, 11/04/2005 - 12:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kijk eens op carnivora.nl een zeer interessante site bordevol informatie over de verzorging

onder het kopje verzorging en evt aanschaf

Onderwerp gesloten