Zo bereid jij je tuin voor op de zomer

Het voorjaar staat we voor de deur, tijd om onze tuin weer in opperste beste staat te brengen. Het onkruid verwijderen, de takken snoeien en uiteraard de éénjarige planten vervangen. Ben je geen echte tuinier, dan kun je zelfs met een klein beetje voorbereiding je tuin in een paar eenvoudige stappen zomer klaar maken. Ben je een echte tuinier, dan is de kans vrij groot, dat jij in het najaar al het nodige voorwerk hebt gedaan. In dit artikel vertellen we je in drie stappen hoe jij je tuin het beste kunt voorbereiden op de zomer.

Gras
Net als onze prachtige gietvloeren in ons huis, geldt dit voor ons tuin voor de grasmat. Wie een grasmat in zijn of haar tuin heeft, zal dit kunnen beamen. Een mooie goed verzorgde grasmat geeft je tuin een volledige andere uitstraling, dan wanneer er grote bruine vlekken in zitten. Maar hoe kun jij je grasmat nu optimaal onderhouden? Wanneer de zomer begint, dan is het vaak te laat. Zorg er dus voor, dat wanneer jij kale of bruine plekken hebt, je vroegtijdig begint met het strooien van graszaad. Zorg er daarna voor dat je de mat voorzien van voldoende water, zodat het optimaal kan groeien. Je zult merken, dan je na een maand of twee geen verschil meer ziet tussen wat voorheen kaal was en wat niet. Uiteraard is het frequent maaien van je grasmat ook een belangrijk onderdeel van het geheel.

Planten
Naast de grasmat, verdienen ook je bomen en planten het nodige onderhoud. Niet alleen de planten in de borders van je tuin, maar ook de planten in je prachtige bakken die op verschillende plekken op de gietvloer in je tuin staan. Bomen en planten zijn net als de accessoires in je huis. Ze maken het gezellig en geven je tuin een eigen identiteit. Zorg er dus voor dat jij de bomen goed snoeit. Vind je het lastig of beschik je niet over de juiste apparatuur, dan is het verstandig dit te laten doen door een specialist. Snoei je ze namelijk te kort, dan kan dit zorgen voor onherstelbare schade. Ook de planten hebben even een opfrisbeurt nodig. Verwijder de lange stengels, die eventueel over de bakken heen hangen. Dit zorgt ervoor dat alleen een keurig en nette uitstraling krijgt, wat het geheel ten goede komt.

Vloer
Net als thuis, heeft ook de vloer in je tuin het nodige onderhoud nodig. Waar we thuis vaak kiezen voor een gietvloer betonlook, kiezen we in de tuin vaak voor grind of terrastegels. Grind zal doorgaans een stuk minder onderhoud nodig hebben dan tegels. Voor wie tegels in de tuin heeft, stoort zich vast ieder jaar weer aan de vervelende groene aanslag die na verloop van tijd gedurende de winterperiode is ontstaan. Deze aanslag wil je uiteraard voor het begin van het buitenseizoen verwijderen. Het is verstandig dit niet te doen met een hoge druk. Wel makkelijk, maar zorgt ervoor dat je ze kunt beschadigen, maar ook dat je het zand onder de tegels wegspoelt, dat kan zorgen voor verzakking. Gebruik dus een bezem en een mix van heet water met schoonmaakazijn.

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Inrichting en onderhoud
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.