Musa basjo

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 06/12/2005 - 18:54
lianne

Musa basjo

Hallo ben op zoek naar zaadjes van een musa basjo. Of heeft de musa basjo geen zaad? Heb al overal rondgekeken op internet en kom wel zaad tegen van de musa sikkemes,maar niet van de basjo.Wie heeft er voor mij eventueel zaad? Of waar kan ik het halen? Wil jullie er gewoon voor betalen als jullie het hebben groetjes lianne.

do, 08/12/2005 - 01:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb geen zaadjes,maar je mag wel een scheut van mijn moederplant afsteken,voordat de vorst invalt. In pijnacker (zh).Maar het gaat jouw meer om het zaaien , denk ik.

vr, 09/12/2005 - 10:46
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt harry voor het aanbod, maar ik kom zelf uit brabant en zuid holland is wel een beetje ver, daarom zocht ik ook juist zaadjes.Heb zo ook verschillende palmpjes opgekweekt en dat gaat heel goed. Hoop ook nog een keer trotse eigenaar te worden van een buitenbanaan zo super he als ik al die fotos op dit forum zie staan.

vr, 09/12/2005 - 18:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hey Lianne,

Voorzover ik weet zijn er geen zaden van de Musa basjoo te verkrijgen. Deze vraag is is vaker gesteld (ook op andere forums). De reden hiervoor is mij niet geheel duidelijk. Ze schijnen makkelijk via weefselkweek te kweken zijn en ze zijn makkelijk af te steken van moederplanten.
Er is vast en zeker iemand bij jou in de buurt die een basjoo kan leveren of verkopen.

zo, 11/12/2005 - 11:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

De reden dat er hier van bijna geen zaad is is dat dit erg moeilijk is te vermeerderen via zaden.
5% van het geen wat er word gezaaid zal op komen en daar van zal de helft het nog niet halen.
Wortel scheuten zijn echter sterker en geeft een resultaat van 95%, dan lijkt mij de oorzaak van geen zaden erg duidelijk.
Koop gewoon een plant, het is veel goedkoper.

Arjan
www.centrumardi.com

zo, 11/12/2005 - 20:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,
bij een geleid bezoek, vandaag, aan de nationale plantentuin in Meise, hoorde ik van Ivo Pauwels, (toch een wandelende plantenencyclopedie), dat de echte banaan géén zaden vormt, en alleen te vermeerderen is via de jonge uitlopers. Misschien is dit ook zo met de musa basjo, of is dit de echte banaan?
groeten,
Paul

wo, 14/12/2005 - 11:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

leuk dat iedereen zo mee denkt wordt het toch een plant en geen zaad.Ga wel wachten tot in het voorjaar.

do, 29/12/2005 - 21:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi lianne , ik woon in brabant en heb misschien ook een stekkie voor je maar moet wel wachten tot t voorjaar om te kijken wat er van over is . groetjes jack

Onderwerp gesloten