Musa basjoo

18 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 13/07/2006 - 11:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Musa basjoo

Ik heb een 2'tal 'musa basjoo' waarvan de moederstam toch tot 10 a 15cm. vanaf de grond nog goed was gebleven na de afgelopen winter, enigzins ingepakt maar toch goed bevroren geweest.
Een is er vanuit die stam uitgelopen maar de andere heeft vele zijscheuten aangemaakt vorig jaar die verbazingwekkend zijn gaan groeien en een stam hebben gevormd van 50cm, terwijl daarvan de oude hoofdstam die potverdorie al ruim 1.80cm. wel uit ging lopen rond maart/april, maar toch weggerrot is.
Maar nu de zijscheuten dus, ik geef elke week vloeibare mest en heb sinds een week ook wat kunstmest toegevoegd, maar erg snel groeien ze niet, de gegevens die ik weleens lees en hoor dat ze een meter in een jaar moeten bereiken is denk ik onzin, vorig jaar bereikte de grootste van mij wel 1.80m. maar die was toen ik deze al kocht maart 2005 al ruim 80cm. dus dat was geen probleem.
Maar het herstel duurt zodanig lang ondanks deze warmte dat de groei niet erg vlot gaat, ik denk dat er een stamhoogte van 70cm. word bereikt.

do, 13/07/2006 - 11:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een meter gaat zeker lukken met dit weer,
mijne krijgt elke week wel 1a 2 bladeren..

Groeten Andre

do, 13/07/2006 - 12:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

m'n buurman laat ongeveer 50 CM stamm staan in de winter.
Momenteel is de Basjoo van hem ongeveer 3.5 Meter Hoog.

Het einde v/d zomer zijn zijn Bananen rond 5 Meter hoog.
heel afentoe zelfs bloeit de Basjoo.

(Wel hier bij temperaturen overdags > 30 Graden & 's nachts rond 20 graden dat absoluut Non-Stop sinds 2 Maanden)

Hij geeft zijn bananen 3 keer per dag een flinke dousche.

Kan dus best wel

gr.
jan

do, 13/07/2006 - 13:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik wil best geloven dat het kan, maar dan moet er een specifieke manier van verzorgen t.o. staan en de situatie erg gunstig zijn denk ik, in mijn tuin staan ze wel in de volle zon, ik heb er vorige week de tuinsproeier bij gelegd en laten lopen, dus vocht moet er zeker wel zijn, voeding toch ook.
Van de een lees ik veel vocht en voeding, de ander zegt dat teveel voeding ook de groei juist kan remmen.
Ik zal vanavond weer een sproeibeurt geven en wederom de vloeibare voeding weer, want kunstmest duurt langer voor planten voordat het kan worden opgenomen dus de musa basjoo heeft niet direct profijt van deze voeding.

do, 13/07/2006 - 14:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,

Over bemesten van een banaan is mij nog niet gelukt,ik geef ze elke week(als ik thuis ben) vloeibare mest en een flinke hand koemest korrel.Ze zijn nu een meter hoog maar hadden wel een moeilijke start,nu komt er elke week wel een blad bij en soms wel 2.

do, 13/07/2006 - 20:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hier lukt 2 bladerne per week niet, maar 1 toch zeker wel. Helaas was er de vorige keer iemand zo leuk om de ladder er boven op te gooien dus hij heeft nu wat minder blad.

Ik zelf geef neit iedere week mest maar gooi er gewoon een halve zak koemestkorrel bij, dan kan hij tijdje voor uit, wat voor vloeibare mest gebruiken jullie. Ik heb ook nog het middeltje Miracle grow staan ...

Greetz robbin

vr, 14/07/2006 - 13:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mijn ervaring is dat het helemaal niet nodig is om ze zo te verwennen, want door onwetendheid heb ik, tot ik dit forum ontdekte, nooit iets extra's gedaan voor de musa basjoo en hij groeit als kool en vermeerderd zich ieder jaar met soms wel 5 scheuten. Nu ga ik ze ook bemesten en extra water geven en ben benieuwd wat ze nu gaan doen, misschien krijg ik dan wel een musa bos. Hi, hi, hi.

Groet, Beppie

p.s. onder welke categorie valt de Clivia? want hij bloeit al voor de tweede maal dit jaar.

vr, 14/07/2006 - 13:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Miracle grow, ja dat was een paar jaar terug met die reclame op t.v. met Rudi Falcenhagen(acteur in de serie 'de fabriek') je tuin zou 2 keer zo snel groeien, nou dat hoeft voor mij ook weer niet want dat gaat toch wel.
Ik heb ook zo'n tankje gehad en als je ging sproeien werd er uit het tankje van dat voeding meegenomen, volgens mij ben je, dan je tuin aan het overbemesten.
Je kan het bij de musa basjoo gooien, maar teveel mest is niet goed, maar die musa basjoo lust wel wat hoor.
Ik krijg een blad per week, of een blad per ong. 1 1/2 week, meer niet.
Er lopen ook mieren in het blad!

vr, 14/07/2006 - 13:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja 2 keer zo hard is wat veel van het goede.Ik geef ze gewone vloeibare mest wat bij het tuin centrum in e aanbieding was...niks speciaals.Maar ze groeien als kool.Eens per weeek of om de 10 dagen maar dan krijgen gewoon alle planten niet speciaal de Basjoo's..

gr. Andre

vr, 14/07/2006 - 16:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik heb sinds een paar weken een musa basjoo in de volle grond staan.de grond is behoorlijk klei achtig.ik doe er eigenlijk niks aan.(ik heb nog weinig ervaring met tropische planten).maar ik moet zeggen dat ik de musa bijna zie groeien.hopelijk blijft het ook zo.

Musa basjoo
za, 15/07/2006 - 03:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

ie ziet er zo lichtgroen uit en de bladeren staan zo dicht tegen elkaar op dezelfde hoogte, is dit er wel eentje?

za, 15/07/2006 - 14:47
Anoniem (anoniem geplaatst)

Er zat een kaartje bij dat het de musa basjoo is.de lichtere bladeren zijn nieuwe bladeren.de musa groeit als een speer.2 a 3 bladeren per week komen eraan.de bladeren die eraan zaten zijn helaas verbrand door de zon na een regenbui

zo, 16/07/2006 - 01:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Edwardkarin, kijk eens goed op je blad of er niet luis op je blad zit..
Ik had laatst nl ook mieren op mijn basjoo, maar toen ik goed keek bleek dat er ook luizen op het blad zaten.
Ik heb me laten vertellen dat luizen een zoetige vloeistof afscheiden en daarom komen er mieren bij..

Chris

zo, 16/07/2006 - 12:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Waar luizen zijn zijn bijna ook altijd mieren,en das goed want die eten ze!

ma, 17/07/2006 - 00:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

dreas .
volgens mij is het niet waar wat jij daar beweert,mieren komen wel op luizen af maar niet om ze op te eten ,maar ze komen wel af op het plakkerige goedje dat luizen achterlaten honingdauw genoemd.
gr Frans

ma, 17/07/2006 - 00:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja sorry je heb helemaal gelijk...

Groeten Andre

do, 20/07/2006 - 20:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoe langer de stam ,die overblijft na de winter,hoe groter de musa wordt.Ik heb een stam van 1 meter overgehouden ,musa is nu 2 meter.wel veel water geven.Koemest ,bloed en beendermeel geven.Vloeibare voeding heeft geen zin want dat loopt gewoon langs de wortels de aarde in,want de musa wortelt niet zo diep.Uitlopers direcht aan de stam ,heb je niks aan,om op te potten.De uitlopers die 20 tot 30 centimeter vanaf de stam omhoog uit de grond komen,die kan je afsteken en op potten,die hebben wortels.
Meer info? Even de zoekfunctie op deze site gebruiken.
Groetjes harry. (zo groot als op de foto issie nu nog niet ,hoor)

Musa basjoo
di, 25/07/2006 - 11:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nu heb ik op mijn musa basjoo ook luizen en mieren zitten.Zijn zij zchadelijk voor de plant of is het geen probleem?

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag