Ploegen

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 13/07/2006 - 11:34
Rocco

Ploegen

Deze maand ben ik verhuisd en heb plots 10.000 m2 grond tot mijn beschikking. Voorheen hebben daar paarden op gestaan. Met de tijd wil daar rusig aan een droomtuin van maken. Mijn vraag echter is, moet ik om te beginnen dit allemaal (of een stukje om mee te beginnen) omploegen? Laat ik dat door een boer doen, of is dat niet geschikt omdat ze hele diepe ploegen hebben. Iemand zei tegen me Round up, maar ik wil de natuur zo weinig mogenlijk schaden.
iemand anders nog een suggestie hoe ik begin! Of iemand met soorgelijke ervaring!
Vast bedankt voor de antwoorden.

do, 13/07/2006 - 16:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Rocco,

Zo, da's een hele lap, 10.000m2. Daar kun je een heel landgoed van maken. Als je het helemaal zelf gaat ontwikkelen moet je sowieso allereerst een plan op papier zetten voordat je begint.
Roep voordat je allerlei onsamenhangende dingen gaat aanleggen de hulp in van een tuinontwerper of -architect. De kosten die je daarvoor moet maken zijn alleszins de moeite waard.
Als je over een goed doordacht plan inclusief beplantingsplan beschikt, kun je de tuin zelf gefaseerd gaan aanleggen. Je kunt dan ook een gerichte planning maken, zodat je weet welk gedeelte je als eerst moet ontginnen/laten ploegen. De rest zou ik voorlopig nog gewoon maaien. Round up kan, maar een keer diep ploegen voordat je je tuin gaat aanleggen is beter. Alleen op de plaatsen waar verharding/bestrating moet komen moet je niet ploegen ivm latere verzakking. Hier zou roud up wel een goede oplossing zijn.
Als je geinteresseerd bent kan ik je helpen.

Met vriendelijke groeten,

Dick van Dooijeweert
Un Giardino Personale
Internet: https://tinyurl.com/y345rczc

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag