Musa basjoo

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 24/01/2007 - 06:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Musa basjoo

Nu is het ervan gekomen, de temp. ligt s'nachts bij ons (Almere) rond de -3 graden, morgen overdag komt de temp. net aan de +2 graden, en vervolgens gaat het weer vriezen in de nacht van woensdag op donderdag.
Ik heb alles nog buiten staan omdat ik er in de eerste instantie vanuit ging dat het overdag toch nog boven 0 zou komen, dat gebeurd ook wel, maar hoe lang is het boven 0, een paar uurtjes?

Ik heb niets aan de musa basjoo's gedaan, maar ik ben niet bang dat ze hiervan veel schade gaan ondervinden, wat stamverlies misschien maar dat zal best meevallen, als het hierbij blijft tenminste?

Mijn phoenix can. staan ook nog buiten, maar tot -5 moet dat toch geen probleem zijn, hoop ik?
Dit is geen schadelijke vorst, alleen stralingsvorst, dus het valt best mee, geen droogteschade etc...

Gelukkig vrijdag weer zachter... maar hopen dat we snel in het voorjaar komen, maar ja...
Januari is in ieder geval bijna voorbij, dus het kan feitelijk alleen maar beter worden.

wo, 24/01/2007 - 10:45
Xotic (marc)

Hoi Allemaal.

voor de planten is dit inderdaad fijn, nauwelijks of geen vorst. Echter zijn andere factoren minder gunstig. Ik vermoed dat bv muggen, wespen, vliegen etc etc veel meer een plaag in de tuin gaan vormen komende zomer, door de geringe koude en dus hogere overlevingskans van deze beestjes.
Hoe zit dat eigenlijk met voor "onze" tropische planten-vijanden in de tuin? Geldt daar niet hetzelfde voor?

Marc.

wo, 24/01/2007 - 10:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nee hoor, geen zorgen maken, vliegen wespen etc. hebben liever een strenge dan een natte winter. Op vorst zijn ze prima gebouwd, tegen vochtigheid (schimmels) kunnen ze zich minder goed verdedigen. Alleen soorten uit warmere streken vinden het uitblijven van een beetje serieuze kou wel prettig.

Ruud

wo, 24/01/2007 - 11:14
dreas

Hallo,

Nou ik heb alles wat binnen moest binnen en de rest is goed in gepakt..
Dus wat mij betreft mag de winter wel komen,wonen tenslote in Nederland en ik nog wel in Friesland.Winter is ook wel is lekker.
Als het altijd maar warm is is der ook weinig aan,wat is er nou nog leuk aan palmen kweken als de hele straat er vol mee staat?Dan kun je beter in Spanje gaan wonen.
Ik werk vooral in mooi weer landen en daar zie je toch echt weinig palmen in tuinen want die worden ook al de gemeentes overal neer gezet.
Mag voor mijn werk Zondag naar Polynesie kijken wat voor moois we daar weg kunnen halen.
En hoop dat wanneer ik terug kom over een week of 3 dat we kunnen schaatsen.

Groeten Andre

wo, 24/01/2007 - 18:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

misschien kan je wat bestraalde palmenzadem meenemen,
wie weet wat voor rarieteiten er uit voortvloeien

greets
gradus

do, 25/01/2007 - 00:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik lees de reacties maar mijn vraag daarin was eigenlijk of het wel kan volgens anderen en ervaringen of dit geen problemen op gaat leveren.
Hier daalt de minima zo ong. tot -3 als minima, ik heb daartegen niets ondernomen, ik denk dat het ook geen problemen gaat geven verder.
Alleen de musa basjoo's houden er toch wel wat schade aan over, of valt dat ook mee?
Ik paktte altijd van alles in, maar door de superzachte winter is dat er niet van gekomen, nu wat vorst dus.

do, 25/01/2007 - 10:03
dreas

Hallo,

Nou ik heb er 1 niet in gepakt en die is nu toch aardig bevroren,weet niet hoe koud het was maar volgens mij zo rond min 5.
Maar veel kouder moet het niet worden want dan bevriest hij toch echt.Een banaan is tenslotte bijna helemaal van water.

Gr. Andre

ma, 29/01/2007 - 01:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Uitlopen vanuit de stam dus met een stuk eraf gesneden is bij mij nog niet gelukt, wel vanuit uitlopers rondom, en die had mijn musa basjoo het afgelopen najaar genoeg, als het zomer was gebleven zou ik er wel 5 stammen bij hebben gehad.
Als eenmaal een kluit met wortels goed gezet is in de grond is deze banaan niet meer stuk te krijgen denk ik, maar dat duurt even.

Maar wat ik soms lees dat ze bij sommigen al uitlopen in maart en goed groeien dat is bij mij nog niet zo, maar dat komt er wel van hoop ik.
Maar ik mag niet klagen, ik had afgelopen zomer toch alweer stammen van 1 meter uit de grond met veel blad eraan, dus dat ging wel goed, nu maar hopen op blijvend zacht weer en een snel voorjaar zodat ze alweer kunnen uitlopen, maar ja...

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag