Musa basjoo

12 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 10/05/2006 - 02:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Musa basjoo

Ik heb aardig wat ervaring en ik weet ook wel wat wel en niet kan, maar de musa basjoo is voor mij toch een probleem, ik heb aan 2 kanten vorig jaar van her en der een aantal musa basjoo's uitgeplant, met een stam van ong. 1 meter, deze zijn uiteraard groter geworden en aan 2 kanten had ik prachtige musa basjoo's staan.
Nu hebben ze het kennelijk ook allemaal overleeft, maar ik heb veel van die stamhoogte in moeten leveren, afgesneden todat ik weer levend weefsel zag, en van daaruit lopen ze ook wel weer uit, telescopisch, maar aan een zijde in mijn tuin is er uit de oude stam die er voor nog 10 cm. staat(zie foto) wel een telescopische uitloop maar die staat nu stil, werd eerst nog zwart maar door er een laagje af te pellen is die weer wit/groen van kleur, maar er gebeurd niets terwijl de zijscheiten keurig terugkomen en hun eerste blad ontkrullen zo langzaam.
Aan de andere kant gaat het met een oude stam beter, en een zijscheut van deze doet mee nu, maar een 2e stam niet meer daar komt niets meer uit, ik heb het nogmaals terug af gesneden tot het witte weefsel maar geen resultaat tot dusver.
Wat kan ik nu doen, voeding geven, ik heb gisteren mijn tuin goed gesproeid.
Aan de temperatuur kan het nooit liggen, en de bodemtemperatuur is inmiddels ook een stuk warmer geworden.
De luchtvochtigheid is wel erg laag hoogstens maar 35% hier.

wo, 10/05/2006 - 02:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Deze stam bedoel ik, de middelste staat stil, eromheen lopen langzaam meer uit nu...

Musa basjoo
wo, 10/05/2006 - 11:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik had drie m.b. waarvan er twee zijn dood gegaan. Ze hebben alle drie in een pot vorstvrij overwinterd. De derde heb ik uitgepland en gedroogde koemest gegeven en met dit weer iedere dag een grote gieter water. Zijn tweede blad loopt nu uit.
Groetjes spriet

wo, 10/05/2006 - 13:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb het zelfde voor.
Heb een 7 tal stengels overwintert in volle grond
1 van 2 meter hoog en en andere rond de meter.
Allemaal begonnen ze te schieten maar een 4 tal zijn ineens gestopt, en breken na een tijd af(rot onderaan) ... raar maar het is zo, en heb dit ieder jaar voor, gelukkig is die van 2 meter blijven leven en hoop dus ooit daar een bloem uit te krijgen... 3 de jaar bezig, daarvoor altijd laten afvriezen.

gr

Dimitri

wo, 10/05/2006 - 13:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,

Nou komt hier eindelijk beweging in na een moeilijke start.
Zo van de warme kas in de koude grond.Maar gaat nu wel snel,eerste blad is open! Beetje koemest en de rest gaat vanzelf!

Groeten Andre

Musa basjoo
wo, 10/05/2006 - 14:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Altijd weer lastig het verpotten van bananen dat vinden ze toch nooit zo leuk.Deze zijn gister verpot en moeten toch weer ff bij trekken...

Gr.Andre

Musa basjoo
wo, 10/05/2006 - 16:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,

Mijn Basjoo is met verschillende stammen al met 3de blad bezig, echter zoals jullie kunnen zien heeft deze paar dagen terug tijdens de stormachtige wind aardig wat schade opgelopen, alle bladeren zijn gescheurd en meerdere waren geknakt.

Foto is dernet genomen

Musa basjoo
wo, 10/05/2006 - 18:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Edwardkarin,

Ik denk dat ik weet wat er loos is, ook mijn basjoos waarvan ik zo'n 50cm overheb begonnen aanvankelijk telescopisch te groeien, het uiterste middelpunt was echter bruin en groeide totaal niet mee. vorige week het uitgegroeide stuk afgesneden en nog ietsjes meer van de stam tot het midden gezond was, en nu gaat alles goed.

Groetjes, Kim

wo, 10/05/2006 - 20:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

goddomme ge hebt allemaal geluk, ik zie totaal geen groei, niets. allemaal men banaan planten zijn zo dood als een pier. ik heb ze nu zo bloot mogelijk gelegd en alle losse rotte weefsel afgesneden, en zie nu dat er nog een bol vast weefsel in de grond zit zo groot en vast als een biet, maar of dat nu nog iets zal worden is maar de vraag. ik laat ze nooit meer afvriezen

do, 11/05/2006 - 11:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het enigste waar ik iedere winter problemen mee heb is de Ensete ventricosum "Maurelli". Ik verlies iedere winter wel planten ervan :(

do, 11/05/2006 - 12:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mijn musa heeft het ook moeilijk, staat nu iets meer dan 14 dagen bloot maar komt niet echt schot in de zaak. :-(
Ik denk dat die 5 weken vertaging van de lente de banaantjes geen goed heeft gedaan.

Musa basjoo
di, 23/05/2006 - 01:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo, ook mijn Basjoo's zijn afgelopen winter buiten geweest (wel ingepakt) maar er komt tot heden nog geen leven in de planten. Echter heb ik nog nergens, in andere tuinen waar ze normaal ook staan, Basjoo's zien groeien. Weet iemand of ze al zouden moeten zijn uitgelopen..? Hoe groot is de kans dat ze nog gaan uitlopen..? Zijn alle Basjoo's wat later dit jaar door de wat langere winter. Ik zou heel graag antwoorden willen hebben op deze vragen, ik ben erg benieuwd...

M.vr.gr. Maurice

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag