Musa basjoo en Ensete Ventricosum 'Maurelli'

11 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 18/06/2012 - 05:09
edwardkarin

Musa basjoo en Ensete Ventricosum 'Maurelli'

Ik heb de Musa basjoo en Ensete Ventricosum 'Maurelli' bij elkaar staan, is het mogelijk als ik beide bananen een koker eroverheen zet wat ik bij de musa basjoo's al jaren doe, juist de Ensete Ventricosum 'Maurelli' ook kan overwinteren onder die koker.
Mijn kokers zijn vorstvrij omdat ik deze verwarm met lichtslang.
Als ik dus de Ensete Ventricosum 'Maurelli' erbij zou zetten gaat ie vanzelf mee onder zo'n koker en staat ie er ook onder in de winter.

Dat zou wel leuk zijn het is een mooie soort.
Kosten relatief niet veel en groeien wel snel.

ma, 18/06/2012 - 15:13
jeremaine

De Ensete heeft wel meer warmte nodig als de Musa Basjoo. Wanneer de Musa alweer zonder bescherming verder kan gaan, gaat de Ensete het moeilijk krijgen om te handhaven. Pas nu begint mijn Ensete weer een beetje op gang te komen die sinds de warme periode in maart weer buiten stond. Helaas is deze flink gekrompen ipv gegroeid de afgelopen tijd.

ma, 18/06/2012 - 18:03
edwardkarin

Bij mij ook, en het komt maar niet op gang joh, het is ook echt waardeloos hoor en dat blijft het.
Potver rond de langste dag zon is zeer krachtig nu....

di, 19/06/2012 - 11:26
jeremaine

Vorig jaar groeide de Ensete als een speer in no-time zat deze van plant van 40-60 cm hoog, tot aan boom van 3 mtr hoog. Nu zit er een half blad aan en een slap blaadje van niets. Het was zelfs zo dat ik vorig jaar de Ensete kon zien groeien en het kraakte erbij, zo hard dat het ging.

di, 19/06/2012 - 11:58
edwardkarin

Nou ik kan je een hand geven Jeremaine en ik denk velen onder ons, er gebeurd helemaal niet zoveel eigenlijk, zelfs het gras groeit niet eens zo hard.

Vannacht moest ik de blokhut afsluiten zat nog laat een film te kijken, het was gezakt naar onder de 10 graden.
Het is bijna de langste dag......

Ik denk ook dat het niet zo'n vaart meer gaat lopen warmte en de rest van de zomer, helaas....

zo, 24/06/2012 - 15:46
peter42

tijdens normale zomers moest ik mijn tuin en vooral mijn basjoo's elke dag
flink water geven, maar de vorige en deze zomer is dat niet nodig geweest.
Sterker nog, ze krijgen van mij geen druppel meer, en moet ik nu om de haveklap de onderschalen leeg gooien, zodat de wortels niet gaan rotten.
Uiteraard groeien ze wel, maar komt er niet elke +-10 dagen een nieuw blad bij. Ik verwacht dan ook geen hete zomer meer, zeker niet nu dat de dagen alweer korter gaan worden. Voor mij begint de zomer dan ook niet pas eind juni, maar gewoon in mei en duurt deze tot eind augustus, en beschouw de langste dag dan ook als midzomer, want dan heb je normaal van begin mei tot eind juni al mooi weer en steeds langere dagen, en na eind juni tot eind augustus weer afbouwend qua daglicht en de avonden weer koeler worden, en dat zijn imo de ideale zomerdagen. De helft is dus alweer voorbij en strandweer hebben we net als vorig jaar maar weinig gehad tot nu toe, en denk ik niet dat daar nog verandering in komt.
2 verotte zomers dus, en daar baal ik wel heel erg van omdat ik noooooit op vakantie in het buitenland ga, want ik heb nomaal m'n tropische tuin met zwembad, jetskiën als hobby en waarmee ik lid ben van de enigste en meteen unieke club met een eigen meer dat hemelsbreed 15km van mij verwijderd ligt, en als hoogtepunt en grootste en langste kermis van heel nederland met heel veel kroegen en terrasjes op loopafstand, dus lekker altijd vakantie in eigen land, zonder dat ik daar voor naar een hotel of camping hoef te gaan, maar dan moet het wel mooi weer zijn, of op z'n minst droog en aangenaam warm, en dat is vorig en dit jaar ver te zoeken, want m'n tuin staat te verzuipen, m'n zwembad staat er ongebruikt bij en m'n jetski's staan onder een dikke laag stof, en een terasje pikken tijdens de kermis is er ook al niet bij, tenzij je een kou wil oplopen.
Balen als een stekker dus!

zo, 24/06/2012 - 16:11
jeremaine

Inderdaad net als vorig jaar lijkt het een verloren zomer, als de extremen van afgelopen winter ook weer herhaald worden dit jaar dan vrees ik het ergste voor de exoten.

zo, 24/06/2012 - 17:33
edwardkarin

Dan ben ik er klaar mee, baal er al goed van, word ook niets meer.
We gaan al kortere dagen krijgen.

ma, 25/06/2012 - 00:22
peter42

En dan zul je zien dat we dus nog een keiharde winter krijgen die even een genadeklap komt uitdelen waardoor je het volgende voorjaar niks meer over hebt, en het dan een lange hete zomer gaat worden.
Vandaag spant het dan ook echt de kroon, want het lijkt wel eind oktober met temperaturen die normaal meer dan 2x zo hoog hadden moeten zijn.

ma, 25/06/2012 - 09:30
D_SDennis

Jongens, ga lekker in zuid Spanje wonen! Of besef dat dit gewoon een normale Hollandse zomer is en waarbij het dus heel bijzonder is dat je exoten in je tuin hebt. ALs het alleen maar warm zou zijn, gaat iedereen exoten neerzetten en vroeg of laat hebben ze dan dezelfde uitstraling als hortensia's en is de lol er snel af (met alle respect voor hortensialiefhebbers;))

ALs de zomer lauw blijft wordt het idd een uitdaging komende winter, en ja, natuurlijk hoop ik ook op die bloedhete zomer volgend jaar! Maar blijf positief, want anders is er geen uitdaging meer aan de boel hier in leven te houden.

ma, 25/06/2012 - 13:47
jeremaine

de Ensete begint bij mij onderaan aardig zacht te worden inmiddels, juist nu begint er net wat meer groei in te komen.Hopelijk zakt deze niet in.

Onderwerp gesloten