Musella lasiocarpa

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 30/05/2012 - 23:22
davea

Musella lasiocarpa

Goedenavond,

Na alle succesverhalen over het overwinteren van bananen wil ik wellicht ook de gok wagen
Om mijn planten te overwinteren. Maak ok enige kans dat mijn lasiocarpa's weer verder
groeien waar ze zijn geblreven in kuip na de winter op een dakterras op het oosten tegen de
muur?

do, 31/05/2012 - 00:02
RdB

Ik begijp je vraag niet helemaal, maar wil je de banaan buiten overwinteren? Dan kun je hem net zo goed gelijk weggooien. Musella lasiocarpa kan absoluut geen vorst hebben.

Ruud

wo, 06/06/2012 - 00:35
Arinda

Wel grappig dat op het plantetiket vaak staat
Winterharde Banaan.

Bij mij is hij wel winterhard. Overwinter hem namenlijk
binnen bij 5 graden.

wo, 06/06/2012 - 02:02
edwardkarin

Simpel hoe wil je, je banaan verpakken in de winter als er vorst word voorspelt?

Ik heb de musa lasiocarpa en de musa sikkimensis en de musa basjoo, deze overwinter ik met kokers eroverheen te zetten en daaronder een gloeilamp of lichtslang van 3 meter wat ik om de stammen bij de voet heen legt en dat gaat aan wanneer de temp. onder het vriespunt komt en boven het vriespunt gaat het weer uit, de temp. blijft in de koker boven het vriespunt dus.
De kokers maak ik van kippengaas en daaromheen wikkel ik lagen bubbeltjesfolie en plak alles dicht, ik maak een kokerkorf zo hoog dat de stam erin past/of de koker eroverheen past en de bladeren van de bananen gaan er allemaal vanaf knip ik eraf, behalve de nieuwe die al wilde uit/openrollen, deze groeit vaak in het voorjaar weer gewoon verder.

Ik moet er wel bij vertellen dat de musa basjoo het snelst en het beste groeit hier, de musa sikkimensis hebben steviger blad maar groeien beduidend trager maar hebben vaak mooi rood gekleurd blad, de musa lasiocarpa groeit enorm traag inmiddels komen bij mij de 2 bladeren eruit na hun winterverpakking die in maart eraf ging.
Ze hebben allen kunstmest erbij gekregen.

Je kan ze ook inpakken met veel stro en een rietmat eromheen maar de kans om te overleven is er dan alleen voor de musa basjoo de andere 2 soorten overleven dan nog niet ben ik bang, ook de uitlopers van de musa basjoo groeien weer sneller na vorstschade.

Nu de bananen groter worden snijd ik de stam af en dan zet ik de kokers eroverheen, want anders kan ik ze blijven langer maken natuurlijk, loopt ie vanuit de stam wel weer uit hoor.

wo, 06/06/2012 - 13:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

We hebben het alweer over de winter. Het is pas herfst.! (grapje)

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag