Oleanders in de volle grond

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 30/06/2006 - 18:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Oleanders in de volle grond

Mensen, ik ben het gesleep met mijn bloempotten zat en wil mijn oleanders in de volle grond gaan zetten.
Kan dat ongestraft en wie heeft hier ervaring(en) mee ?

vr, 30/06/2006 - 19:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

NIET DOEN!

Ik heb welliswaar geen grote exemplaren in de volle grond gehad, mijn vorige woning op het zuiden bloedhete plaats, maar de winter ervoor met toch -7 graden verdrogen de bladeren en kan je de oleander wel terugsnoeien en lopen de stronken eventueel wel uit, maar de plant die weer terugkomt is niet zo groot meer en zal ook niet bloeien, de winter daarop was het over en uit ik kreeg niets meer, een dode kluit meer niet, het herstel is niet genoeg voor de winter daarna.
De zomers zijn hier te zwak aan hitte en zonuren, en vorst zal de oleander niet laten overleven, hij kan veel kou hebben maar niet te lang, misschien goed ingepakt, maar mooier worden ze er niet op natuurlijk.
Misschien dat er meer reactie komt en andere ervaringen worden gedeeld, maar ik zou het niet doen.
Oleanders groeien in Turkije onder droge en zeer hete omstandigheden, en doen het erg goed, bloeien continu de hele zomer door.

vr, 30/06/2006 - 20:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,

Mijn ervaring is, Ik heb 2 grote oleanders buiten staan wel in potten en gingen de winter niet naar binnen en vertonen geen schade en vormen nu bloemknoppen.

Hier verderop staan ook 2 oleanders in de volle grond, en die kwamen de winter ook onbeschermd door, met hooguit een aantal gele bladeren. De vorige keer zag ik nog geen bloemknoppen toen ik langs fietste.

Greetz robbin

vr, 30/06/2006 - 22:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zo lees je maar dat het wel weer mogelijk is, mijn ervaringen zijn gebaseerd op koudere winters dan die van 2005/2006, maar wellicht zijn er koudere soorten die speciaal gekweekt worden daarvoor, maar ik denk dat de oleander wel veel kan hebben maar de volle grond geeft toch risico.
Hier staat er ook een in de buurt die de vorige winter heeft overleeft, heeft geen schade.

vr, 30/06/2006 - 23:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb onze oleander in pot begin 2005 volledig gesnoeid wegens te ijle kruin. Dan ging hij de volle grond in, is heel mooi uitgelopen in de zomer en is in de winter terug volledig afgevroren (tot -7 hier). Nu heb ik hem verplant naar een meer beschutte plaats en ja hoor, hij loopt weer mooi uit! Nu maar hopen dat hij de winter beter doorkomt.

za, 01/07/2006 - 00:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

24 juni bij ziekte en plagen is deze vraag al is gesteld.

za, 01/07/2006 - 01:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo george en heb je dan ook al bloem gehad.
laten overleven is geen kunst .ik wil oleanders voor de bloem en ik geloof niet dat je bloemen mag verwachten als je plant helemaal afvriest elk jaar.
gr Frans

za, 01/07/2006 - 14:49
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nee, geen bloemen gehad maar dit jaar staat ie beschut tegen de zuidmuur, dus mits goede bescherming volgend jaar wel hoop ik.

ma, 03/07/2006 - 00:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Met dit tropische weer, en heel veel waterspuiten tegen spinnekoppen staat hij er eigenlijk heel mooi bij.
Binnenkort een plaatje in bloei erbij, heeft maar 3 knopjes ofzo nu.

Onderwerp gesloten