Overwinteren palmen (div. phoenix en chamaerops)

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 11/03/2006 - 15:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Overwinteren palmen (div. phoenix en chamaerops)

Ik overwinter mijn palmen altijd in het tuinhuisje met vorstbeveiliging, maar het blijft deze winter wel erg lang koud en de stookkosten worden wel erg hoog. Nu mijn vraag: is het mogelijk om mijn palmen de volgende winter in een donkere garage met kunstlicht te overwinteren? en zoja wat voor lampen moet ik daarvoor hebben.
Alvast bedankt.

za, 11/03/2006 - 18:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hey,

Ik overwinter mijn planten ook in een schuur, maar verwarm deze niet. Daardoor kan het ook beneden het vriespunt komen. Ik heb daar diverse soorten palmen staan waaronder ook Phoenix soorten en alle soorten van chamaerops. Als de planten droog staan kunnen ze makkelijk een tijdje vorst verdragen.

Groeten I

za, 11/03/2006 - 22:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zo doe ik het ook, is meteen een goede test wat betreft de winterhardheid. Dit is natuurlijk geen garantie want het komende jaar kan er nog altijd een plant het niet halen!
Ik heb trouwens in de kelder enkele planten staan die verlicht worden met een daglichtlamp voor planten, gewoon in de lampenwinkel gekocht. Die heb je ook in tl vorm, maar goedkoop zijn ze niet, ik heb veelvuldig het net erop nagespeurt!

di, 14/03/2006 - 22:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

wat betreft chamaerops kan men deze beter in de tuin uit planten.
ik heb alle 3 soorten gewoon buiten zonder vorstbescherming in de grond staan.ook de meeste phoenixen kunnen in een tuinhuisje met een minimum aan verwarming voort.canariensis verdraagt in een droge omgeving wel tot -8°C.met een tijdelijke plastiekafdekking over de planten tijdens de koudste momenten kan men in een tuinhuis gerust voort zonder te verwarmen.
groeten frans

wo, 15/03/2006 - 21:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor uw reacties, ik ga meteen de vorstbeveiliging uitzetten, en zal de planten ook de komende winters in het tuinhuisje zetten. Of ik de chamerops buiten in volle grond zet weet ik nog niet, het zijn nog jonge planten, de ene een vulcano en de andere een humilis.

Groeten uit Meijel

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag