Planten Cemunnos

14 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 27/06/2006 - 23:14
texeltje

Planten Cemunnos

Ik ben laatst bij Cemunnos geweest en heb daar een paar mooie palmen op de foto gezet (en andere exoten) 1 en 2 juli hebben ze open tuin samen met nog een stuk of wat tuinen in Glanerbrug....misschien een ideetje?

Planten Cemunnos
di, 27/06/2006 - 23:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

en deze

Planten Cemunnos
di, 27/06/2006 - 23:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

en nog een

Planten Cemunnos
di, 27/06/2006 - 23:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

en deze

Planten Cemunnos
di, 27/06/2006 - 23:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

en de laatste

Planten Cemunnos
di, 27/06/2006 - 23:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

ja volgens mij wel

wo, 28/06/2006 - 01:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi
Om van te watertanden.
Hans

wo, 28/06/2006 - 01:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja hoor het is zeker om te watertanden, kom sinds 17 juni uit Turkije terug, dan moet je toch evengoed wennen aan de exoten hier, degene dan in mijn tuin.
Ik heb trachycarpus exemplaren van 2.50m. stam, maar dat zijn dwergjes bij de keur aan palmen daar, de washingtonia's en phoenixen zijn daar zo groot en de oleanders, zijn daar werkelijk bomen, ongelofelijk die zonuren daar wat dat toch brengt voor de vegetatie.
Maar ik waardeer alles hier zeker wel hoor, maar het stelt eigenlijk niets voor als je weer eens in de subtropen of de tropen bent geweest.
Ze hoeven er ook geen moeite voor te doen daar het gaat vanzelf, alleen vocht toedienen.

wo, 28/06/2006 - 14:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik ben ook eens bij die tuin wezen kijken. Staan prachtige exoten in maar voor de rest is het maar rommelig. Alleen exoten in je tuin maken de tuin niet vind ik. Je moet de rest ook mooi aankleden.

do, 29/06/2006 - 09:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik ben er bij diversen geweest o.a. ook alco in Vriezenveen en bij tropical centre in Panningen, beide is het buiten al niets bijzonders qua modeltuin.
Binnen is de cactustuin in Panningen wel mooi, maar de verkoopdelen zelf zijn rommelig, maar hij is wel erg groot, veel yuccainfo-icon bare-roots verkopen ze daar.
Ook ben ik weleens bij exoterra geweest is ook niet zoveel bijzonders, de planten zijn er wel, maar exotisch doet het niet aan, en ik ben ook bij 'de groene prins' geweest, deze laatste is maar een beginnende met zijn rommelige tuin rondom zijn woning. Toen ik er was was er veel begroeing en ook rommel, met exoten ertussen.

Mooie exotische tuincentra ken ik nog niet, het zijn vaak de websites waar ik op af kom en verwacht er veel van, maar je hebt vaak met een uitgelopen hobbyist te maken die er zijn inkomen mee verdient en er een wat alternatief leven op na houdt, althans zo lijkt het wel.

Behalve 'petrivo' in Belgie die lijken me erg groot en mooi te zijn.

Deze plaatjes uit Enschede(cemunnos), schiet je zo je hele geheugenkaart vol mee in een (sub)tropisch land.

do, 29/06/2006 - 11:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het is vaak ook een kwestie van smaak, de een houdt van een nette exotentuin en de ander niet....maarre het gaat mij puur en vooral om de planten die er in staan......vind het ook bijzonder leuk om ze te fotograferen.......en met de mensen te praten wat de ervaringen zijn en ideetjes op te doen.....en zo her en der es een leuke plant te kopen....je steekt er altijd iets van op en daar gaat het mij om........
exoterra staat ook nog op mijn verlanglijstje ...enne een rondje Brabant en Limburg.....daar zijn er ook een paar waar ik wel eens een kijkje wil nemen.

do, 29/06/2006 - 17:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nou Edwardkarin, weet niet wat jullie verwachten van bedrijven maar zo te lezen pas bezig met exoten, waarschijnlijk is er niets van jullie gading te vinden..

De volgens jullie beginnende..de Groene prins (sinds 1990!), Exoterra en Tropical centre (voorheen Asian gardens) zijn de eerste grondleggers van exotische tuinieren!, zonder hun inspanningen was exotische tuinieren helemaal nog niet zo bekend en had dit forum waarschijnlijk nu ook nog niet bestaan.Tropical centre kom ik heel vaak en is pas verhuist en nog steeds in opbouw (wanneer ben je daar geweest? het verandert daar snel) deze is inderdaad groot en zelfs de grootste van europa voor de particulier op dit gebied! dat is trouwens geen tuincentrum maar een groothandel kwekerij (als ze goed verkopen zullen sommige vakken wel eens leeg of rommelig zijn, goed voor hun), gelukkig openen ze voor de particulieren de deuren in het weekend, de jungle met krokodillen is ook geweldig! Petrivo en nog een paar zoals fachjan zijn groot ja, maar er staan centre parcs kasplanten en bomen van 15mtr! en een zeer enkele kleine plant die je misschien in je tuin kan zetten, dus dat zal je ook wel niks vinden, het gaat tenslotte om buiten tuinieren?
Ik ben ook overal geweest en verder is er niks, er bestaan geen exotische tuincentrums (al is Tropical centre dat voor mij wel) vroeger was er Xotus in delft maar dat is niets meer, dus verder zoeken hoeft niet. dus we zullen tevreden moeten zijn ook met de kleindere bedrijven want die hebben wel de kennis van deze planten.

Groeten Marc

do, 29/06/2006 - 18:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

Marc, Ik bedoel het ook niet negatief, zo kwam het wel over ben ik bang.
Ik heb bij tropical centre nog een dubbelstammige yuccainfo-icon rostrata gekocht, en de collectie in yucca's is zeker groot bij hun absoluut waar, en de krokodillentuin ziet er ook goed uit jazeker sorry dat ik dat niet opgenoemd hebt.
Maar ik heb het over het aanblik dat is dikwijls niets waard dat meen ik wel, maar ik kijk daar wel doorheen hoor en tenslotte kom ik voor de producten daar gaat het mij om.
Ja xotus in Delft die had wel alles maar is dacht ik falliet, hoewel ik er een jaar geleden nog ben geweest, hij is dacht ik doorgestart in een afgeslankte vorm?
Maar vaak zijn het mensen die uit het gewone leven komen en hebben gekozen voor een ander huis en een groot stuk grond om in hun hobby verdiensten te creeren, o.a. exoterra en de groene prins zijn deze weg bewandeld, tja als ze iets hebben wat ik zoek kom ik er naartoe. Ik veroordeel dat niet hoor. Dat is juist een positieve ontwikkeling.
Het is precies wat 'texeltje' zegt, de een heeft een verzorgde tuin en de ander wat rommelig, het is maar hoe je het zelf wil.

Marc, je pleidooi over grondleggers en dat ook hun wel degelijk verstand van zaken hebben, dat deel ik wel degelijk met je dat weet ik, ik verwoord mij niet goed, ik hoop dat het opgehelderd is nu.

do, 29/06/2006 - 19:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

zo klaar als een klontje!

Groeten Marc

Onderwerp gesloten