planten in zuid-frankrijk

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 09/03/2006 - 13:14
sruigrok

planten in zuid-frankrijk

Sinds kort zijn wij in het bezit van een appartement in Zuid-Frankrijk. Met een groot balkon. Hier wil ik planten in potten neerzetten. Maar welke planten kan ik daar het beste voor gebruiken, aangezien wij er hele periodes niet zijn om ze te onderhouden en water te geven...het vriest er in ieder geval nooit! Help!

do, 09/03/2006 - 23:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,
Ik vrees dat zodra je planten in potten gaat zetten je ze toch met enige regelmaat van water moet voorzien, dus tja misschien een aardige buurman/vrouw die wel op de planten wil passen?
Of plastic planten (oeh dat kreeg ik zowat niet op dit berichtje getypt ben nl zwaar anti plastic.) Of toch voor de volle grond kiezen, tenzij het natuurlijk op een bovenverdieping is.

vr, 10/03/2006 - 01:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Advies: kijk eens rond op een tuincentrum in Zuid-Frankrijk en koop planten die daar van nature thuishoren, en dus in dat klimaat kunnen overleven. Te denken valt aan Agave's, Aloe's, evt. cactussen, Sansevieria's, enz. Succes!

vr, 10/03/2006 - 13:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mischien een soort druppelsysteem maken?

Stel, je plant heeft 0,5 liter water per week nodig, dat is op 6maand zo'n 12 liter

Als je nou een vaatje met water met een kraantje en een darmpje in elkaar steekt, dat je zo kunt regelen dat er een halve liter per week uitdruppelt...

Mischien het proberen waard?

Grtz Kim

vr, 10/03/2006 - 22:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Er is een volautomatisch druppel systeem te koop,met tijdschakelaar die je op een kraan moet aansluiten,het werkt perfect,ik gebruik het zelf ook voor mijn boomvarens als ik op vakantie ben.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag