plastic flessen als palmpot

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 27/12/2006 - 13:05
marita

plastic flessen als palmpot

Hallo
Binnenkort ga ik mijn trachycarpus zaailingen verpoten in plastic flessen (onderkant). Deze zomer zet ik ze buiten. Is het schadelijk voor de wortels als deze in het zonlicht komen? De flessen zijn namelijk doorzichtig.
Alvast bedankt voor de reacties.
Groetjes Marita

wo, 27/12/2006 - 19:31
mikey

Hoi Marita,

Of het zonlicht schadelijk is voor de wortels weet ik niet. Maar maak je dan wel gaten in de onderkant van de flessen, zodat het overtollige water eruit kan na een watergeefbeurt? Ze houden namelijk niet van te natte voeten!
Waarom koop je niet een paar speciale palmkweekpotten? Die zijn ook hoog en van zwart plastic, dus zonlicht komt niet bij de wortelen! Dan weet je zeker dat het goed gaat,

Succes,

groeten van Jacqueline

wo, 27/12/2006 - 22:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wortels die teveel licht krijgen groeien over het algemeen slecht.
Een andere optie is de flessen met plant en al ingraven, probleem opgelost.
Wel gaten onderin.

wo, 27/12/2006 - 23:59
arian

Ik heb ergens gelezen dat je de zaailingen gewoon in de volle grond kan graven en dat ze dan de winter ook overleven met een geringe bescherming bij strenge vorst.

arian

do, 28/12/2006 - 00:55
kroisos

hoi,

ik geloof niet dat wortels het erg vinden als ze licht hebben, ik heb een heleboel zaailinen in flessen staan en die doen het evengoed als degene die in van die speciale palmpotjes staan.
sommige palmen krijgen zelfs luchtwortels en die vangen dus ook veel licht dus volgens mij kan het geen kwaad. het enige waarvoor je misschien moet oppassen is als ze in de zomer op een hete dag in de zon staan dan kunnen de wortels die je kunt zien misschien wat verdrogen maar ja water geven moet je zowieso als het warm is en al zeker bij trachycarpussen.

groetjes,
kristof

za, 06/01/2007 - 15:35
Fanny

Pas wel op dat je de wortels zo min mogelijk beschadigd want daar houden palmen niet van.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag