Rhapis exelsa...

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 09/01/2007 - 02:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Rhapis exelsa...

Ik heb een rhapis exelsa in de woonkamer staan, op zich niets bijzonders.
Maar deze plant heb ik voor de frisheid eens in de regen in de tuin gezet, zwaar treurig hingen de nieuwe takken en bladeren naar beneden, maar toen de plant alweer een tijdje binnen stond voelde de bovenkant van de stammetjes wat zacht aan.
Ik denk zelf door het gewicht van de pot dat deze plant al goed nat is en nu nog natter is geworden en dat ook de oorzaak is.
Mijn vraag is dan ook, is de rhapis exelsa een vochtbehoevende plant, nu in de winterperiode als kamerplant moet je al zeker zuinig zijn want veel groei en verdamping is er niet.
Op zich ziet hij er weer redelijk uit nu, de pot is wel zwaar maar en als je er een stokje in steekt is de potgrond ook wel vochtig.
Het vocht kan er wel onderuit, de pot is voorzien van gaatjes.

di, 09/01/2007 - 07:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een Rhapis exelsa kan in de winter redelijk wat vocht hebben in de warme kamer, maar laat de kluit drogen tussen de gietbeurten.
Te droog, geeft lelijke bruine bladpunten.

di, 09/01/2007 - 09:53
texeltje

Als er 1 palm behoort tot de makkelijke niet veeleisende palmen is het rhapsis exelsa, ik heb er al heel lang eentje in mijn kamer staan.....hij kan goed tegen de droge huiskamerlucht ondanks dat ie toch uit gebieden komt waar de luchtvochtigheid hoog is.
Ik zet hem ook af en toe buiten om af te spoelen.(alleen zomers) Ik heb hem zelf niet erg nat staan hij staat zelfs vrij droog.....
ik heb ooit de fout gemaakt om hem buiten in de volle zon te zetten (op dat moment was er geen zon, ik ben weggegaan nergens bij nagedacht) en toen zijn alle bladeren verbrand....dus het waren een tijdje kale stokjes maar nu weer volop in het blad .

di, 09/01/2007 - 22:30
hent v

Ik behandel mijn rhapis als kuipplant s'winters in de serre zomers buiten.

Gr Hent

Onderwerp gesloten